Vit chokladmousse
100g vit choklad
2 äggulor
2 dl grädde
Smält chokladen i en skål över vattenbad.
Lyft av skålen och rör ned äggulorna en i taget medan chokladen är varm.
Vispa grädden. Rör ned en fjärdedel av grädden i chokladblandningen. Vänd sedan försiktigt ned resten av grädden.
Låt moussen stå kallt att stelna i cirka två timmar
När jag gjorde moussen blev det mer en sås, men det berodde antagligen på att jag inte hann låta den stå i två timmar, det kan också bero på att jag inte vispade grädden tillräckligt hårt. Nästa gång, för det blir garanterat en nästa gång, får jag prova en annan metod och se vad som funkar bäst...
Det här var FRUKTANSVÄRT gott, det var enkelt och det var snabbt och det finns ingen anledning alls att inte testa själv, 20 minuter plus 2 timmar i kylen, nemas problemas!
Till det här gjorde jag chokladchips; jag smälte mörk blockchoklad, hade i lite brun farin (fråga inte varför) samt en sväng cayennepeppar (för att det är gott med chili och choklad). Det här klickade jag ut och det fick sedan stelna på bakplåtspapper. Behöver nog stå i en eller två timmar innan man kan lossa dem.
För att bryta mot det söta och det starka gjorde jag en syrlig sås bestående helt enkelt av passionsfrukt som rördes ihop med lite florsocker för att få det att bli lite tjockare...
Jag säger som Belinda Carlisle: "Ooh heaven is a place on earth"
Bild från: Brothersdesserts.com