fredag, mars 02, 2007

Risotto



En vanlig risotto som tillbehör till annat, till exempel kyckling som i det här fallet. 4 port.

Fräs en hackad lök och en hackad vitlöksklyfta i smör. Häll sedan i 3 dl avorioris (el. liknande) låt det fräsa med löken ett tag och tillsätt sedan lite vatten, 2 msk fond (jag hade kantarellfond hemma) och 1 msk citronsaft. Fyll på vatten i takt med att det kokar ur (ska vara totalt ca 6 dl vatten) och låt det sedan koka under lock tills det blir lagom klibbigt. Tillsätt ca 1 dl parmesan och valfri mängd soltorkade tomater innan servering.



Vi åt ugnsstekt kyckling till som bara var kryddad lite lätt. Jag tror att det skulle vara jättegott med en sallad på ruccola till detta, men i brist på det gjorde jag en sås på turkisk yoghurt, fetaost, vitlök och lite salt och peppar.


"Det är inte risotton på bilden som är risotton i inlägget"



Cia



Bild: http://www.abc.net.au/southwestwa/stories/risotto_m634544.jpg

Inga kommentarer: