söndag, november 12, 2006

Daimglass


Den här glassen blev jag bjuden på på en fest förra helgen. Smakar ljuvligt! Ett enkelt recept som går snabbt att få ihop.

Tre äggvitor
Tre dl vispgrädde
2 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
Tre äggulor
1 pkt Philadelphiaost
Krossad Daim

Vispa äggvitorna pösigt. Vispa grädden pösig för sig. Vispa även ihop äggulorna för sig. Blanda äggvitorna med grädden. Blanda i äggulorna, sockret, vaniljsockret och Philadelphiaosten. Vispa ihop allt. Krossa Daim och lägg i botten av en ganska stor form. Häll smeten i formen och häll ytterligare Daim ovanpå allting. In i frysen tills glassen frusit till sig ordentligt. Servera med frysta bär och - Voila! Ni har fått er en utsökt efterrätt!

Tips:
Att använda Daim är helt valfritt. Använd din favoritchoklad!

E-S

1 kommentar:

Mungbönorna sa...

Oh darn... Den där kan nog bli farlig E-S, måste testa nån gång :D
/Marielle