torsdag, november 30, 2006

Bibelkaka


Även fast jag inte är särskilt religiös är det här ett av mina favoritrecept! Dock inte att äta när man tittar på innehållet... Men det är en rolig idé och väldigt underhållande om man inte har något att göra.

Man läser bibeln genom att först leta reda på rätt kapitel, rätt stycke och sen rätt rad, som anges enligt följande; XX:XX. På den raden finns sedan en ingrediens i receptet!

6 st Jeremia 17:11
2 kkp Andra Moseboken 15:25
2 tsk Andra Krönikeboken 9:9
2 msk Första Samuelsboken 14:25
2 kkp Nahum 3:12
2 kkp Fjärde Moseboken 17:8
1 kkp Domarboken 5:25
½ kkp Domarboken
4 kkp Första Konungaboken 4:22
2 tsk Amos 4:5
1 nypa Tredje Moseboken 2:13



Om någon tröttnar, kan man vända sig till mig för facit!

Cia

Snabb pastasås










Nu har jag testat Maries pasta med kantareller och chili och det blev mycket gott!

Jag vet inte riktigt vilka kantareller det var tänkt att man skulle använda, men jag köpte iallafall konserverade på Ica och det fungerade jättebra! Min sambo är inte jätteförtjust i rucola så vi tog den på sidan av istället. Jag pimpade även pastan med marinerade vitlöksklyftor och soltorkade tomater och det blev jättegott!

Cia

onsdag, november 29, 2006

Crepes

Ibland får jag ett sug efter något riktigt maffigt och hemlagat. Då tid finns brukar jag ställa mig och göra crepes med champinjon och baconstuvning. Mumma! Alla har vi förmodligen våra egna pannkaksrecept som vi tycker bäst om. Jag använder mig av det i min gamla hemkunskapsbok. Jag steker pannkakorna på ena sidan och sedan lägger jag på stuvningen. Självklart kan man fylla pannkakorna med vad man vill! Efter att jag smörjt en form och lagt i crepsen strör jag över lite riven ost för gratinering. Ja, ni vet säkert allt det här redan... Kvällens middag fick betyget ääää av V.D´n: "Inte ris a´la malta-gott. Men gott."

Tv-tips efter intagande av crepes:
Big Love

Vill tacka alla glada för trevliga recept på pastasåser med saffran. Har testat en så god med räkor och musslor i, som en gammal god vän brukade göra när vi bodde ihop en gång för länge sedan. Ska försöka få tag på det receptet för det är bland den godaste pasta jag smakat!

E-S

tisdag, november 28, 2006

Supergod förrätt!



Har du dålig fantasi vad gäller val av förrätt eller tycker att alla förrätter är för komplicerade?
Då har jag ett bra tips på vad du kan göra.. Jag lärde känna denna super enkla men väldigt goda förrätt under ett besök hos fam Ekman i Linköping där denna rätt serverades!


Till 2 personer:

1 avocado - lagomt mogen
ca 4 msk creme fraiche - den feta varianten
ca 2 msk stenbitsrom - röd eller svart spelar ingen roll. Varför inte båda? :)

Dela avocadon och ta bort kärnan
Klicka ca 2 msk creme fraiche över vaarje avocado halva
Toppa med romen

Klart :)

Dryckestips: Ett stort glas med äppel lättdryck :)

Kram Sofia

Snabb pastasås

Efter lite gnäll från vissa håll känner jag att det är dags att göra debut här i bloggen :)
Tänkte att jag skulle dela med mig av laxtårtan som jag rekommenderade till Nobelfesten men är lite osäker på vissa delar i receptet så det får vänta lite..
Så istället tänkte jag tipsa om en jättegod pastasås (Viktklubben, 2006) som dessutom är kalorisnål!

Till 4 port behöver man:
Ca 300 g pasta, gärna fullkorn
5 dl kantareller
½ chili
Lite margarin
Salt och peppar
100 g philadelphiaost
1,5 dl mjölk
80 gram färsk ruccola eller bladspenat

Medan pastan kokar börjar man med att smörsteka kantareller och chili samt salta & peppra efter behag. Blanda sedan philadelphian, mjölken, salt & peppar i en kastrull och koka upp. När såsen kokat klart rör man ner kantarellerna och ruccolan och håller blandningen över pastan. Så enkelt och gott!

Marie

Lax Provencale




Efter allt kalasfikande tänkte jag bjuda på ett smal-mats-tips!

  • 2 bitar lax
  • 1 dm squash
  • 1 paprika – röd
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Timjan

En ganska stor ugnssäkerform behövs också

Sätt ugnen på 250 grader.
Salta och peppra laxen med citronpeppar
Lägg laxen i en ugnssäkerform
Skär squashen i halv-mynt och paprikan i grova bitar och rödlöken i tunna klyftor
Lägg grönsakerna i den ugnssäkraformen
Blanda 2 msk vatten med 2 msk olivolja och tillsätt 1-2 msk timjan och
en pressad vitlöksklyfta
Ringla olje-blandningen över grönsakerna

Skjuss i ugnen :)

Laxen ska bli genomstekt men grönsakerna ska inte bli för mosiga. Tror laxen måste vara lite längre i ugnen.. men det märks!

Serveras sen med kokt potatis (gärna pressad) och nån god romsås ... för ett nyttigare alternativ kan man utesluter såsen

Tips: ICA Esplanad har en dunder-god romsås!

Smaklig måltid önskar Sofia

Saffranspasta

japp! här kommer en till....
det är så att imorgon på Förkväll på TV4 ska det lagas saffranspasta och eftersom det var nåt sånt Emma-Sara efterlyste så tänkte jag tipsa om det här!
Receptet är utklippt rätt från Förkvälls hemsida och länken dit finns i titeln! Ni kan ju även titta imorgon, det är ett ganska trevligt program då och då tycker jag :)

Saffranspasta med kyckling och räkor
Kombinera spännande smaker och överraska med en god pastarätt.

Ingredienser 4 port
Pasta ca 280 g
1/2 grillad kyckling
500 g räkor med skal (200g skalade)
1/2 påse saffran
ca 0,25 g
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
1/2 dl vitt vin (eller vatten med 1 tsk pressad citron)
1 msk tomatpuré
1 tsk örtsalt
1/2 krm cayennepeppar

Gör så här
Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Skala räkorna. Fräs saffran och vitlök i smör i en gryta. Rör i räkor och kyckling. Tillsätt créme fraiche, vin, tomatpuré, örtsalt och cayennepeppar. Låt allt koka i ca 2 min. Blanda med nykokt pasta.

söndag, november 26, 2006

Saffranssås


By Emma-Saras Request!

Förra julen gjorde Oscars mamma en väldigt god sås med saffran och kräftstjärtar som jag har för mig att vi åt ris till.... Eller så kan det till och med ha varit tagliatelle :) har lite svagt minne på just den punkten... Jag har tänkt att göra den flera gånger men har inte kommit mig för. Receptet är tagen ur mitt ett år gamla minne så jag kan tappa eller lägga till nånting. Det innehöll iallafall Creme Fraiche, Saffran, Tomater, Lök (kanske), jag tror hon använde Grönkål, men jag hade nog tänkt att ta lite Bladspenat istället, Kräftstjärtar eller Räkor kan man nog variera som man vill... Och sen tror jag man kan ha i lite av varje som passar sig i en sås!

Jag äter gärna middag med dig då det likaså i mitt hushåll inte är så många som uppskattar den dyra smaken av saffran :)

Cia

bild:http://www.matbilder.se/cd-julensmat/mb000343_mini.jpg

En helt vanlig jävla kaka

Jag blev lite inspirerad av Jessicas soppa och kände att det här är ett recept ni alla bör ta del av! Det är en sån kaka man har behov av vid vissa tillfällen...

  • Ett ägghelvete
  • 1 dl sur mjölk
  • Så lite smör som möjligt
  • Ingen jävla mandel iallafall
  • 2 dl bakpulver
  • 1 pkt fula russin
  • 1,5 dl allerginötter

Fyllning

  • 1 dl vaniljsocker
  • 1 melon eller något annat
  • Mycket sprit

Häll nästan allt i en bunkjävel och kör med elvisp i en timme. Grädda direkt i skålen, skit i att smöra och bröa; kakhelvetet fastnar ändå. Dunka utav bara fan för att få ut skiten på matbordet. Garnera med krossad melon och sprit. Om kakan inte lossnar, släng ut bunkhelvetet genom fönstret och drick upp spriten!

Cia

Observera! Receptet är inte mitt utan är totalt plagierat från internet av mig för 5-10 år sen :)

Lussekatter


Jag tänkte bara visa ett litet smakprov på ungefär hur det kommer att se ut på måndag! Det har även tillverkats andra godsaker ikväll som ni får prova på, men de får ni se när det är dags :) Ska bli trevligt att mysa med er! Cia Y

lördag, november 25, 2006

Honing

Jag betalar ju inte för nån tidning, men ibland får jag ändå en...tror mest att tidningsbudet tycker det är roligt att sätta tidningar i våra fina hållare!
I VILKET fall, så har jag ju märkt att saffran är omtyckt här, så jag ville dela med mig av ett tips som jag hittade i en av dessa välgörenhetstidningar...



Saffransgul honung

Häll ner ett kuvert saffran i en burk eller flaska med flytande honung (2-3 dl) och skaka om.
Ställ det sedan i vattenbad och värm ca 15 minuter tills saffranet har löst sig.
Mycket gott på rostat bröd eller som smaksättning på tex vaniljglass enligt tidningen!

//ööö

Bild: http://hem.passagen.se/phu/

fredag, november 24, 2006

Sofias Shuffel shuffel

Här kommer min shuffel-grej! väldigt roligt test
måste jag säga :) jag har kommenterat några svar ..
fick endel roliga svar, hehe
*Will it be ok?
Roxette- Crash!Boom!Bang! – åh herre gud vad menas med detta?
*How are you feeling today?
Sebastian-Indifferent- ok?
*How do your friends see you?
Scissor sisters- everybode wants the same thing
*Will you get married?
Magnus Bäcklund-The name of love- låter bra det :)
*What is your best friend’s theme song?
Rent- Seasons of love B- bra svar!
*What is the story of your life?
Rent-Seasons of love - tack Gud för det!
*What was high school like?
Amy Diamond-Big guns
*How can you get ahead in life?
Rent-Out tonight - hehe
*What is the best thing about your friends?
Jewel- you were meant for me - :)
*What is today going to be like?
Carola-Himlen I min famn
*What is in store for this weekend?
Håkan Hellström-Klubbland
*What song describes you?
Simon&Garfunkel- sound of silence - okej, kan väl stämma :)
*To describe your grandparents?
Lisa Ekdal. Öppna upp ditt fönster - har ju inga så...
*How is your life going?
Bo Kaspers Orkester- den enda som ser - herre jävlar
*What song will they play at your funeral?
Tommy Körberg- Som en bro över mörka vatten
*How does the world see you?
Dixie Chicks-Easy silence - ok jag är väl rätt tyst :)
*Will you have a happy life?
Beatfreakz-Somebody is watching me - Gud kanske?
*What do your friends really think of you?
Crazy frog- we are the champions - yeah :)
*Do people secretly lust after you?
Carola-O helga natt - ska jag tolka det positivt?
*How can I make myself happy?
Pink-´cus I can
*What should you do with your life?
Bo kaspers orkester- en helt annan värld
*Will you ever have children?
Patrik Isaksson-faller du så faller jag

torsdag, november 23, 2006

Pizzadeg

  • 2½ dl vetemjöl
  • 1tsk bakpulver
  • ½tsk salt
  • 2 msk olja (olivolja brukar jag använda)
  • 1 dl mjölk

Rör ihop de torra ingredienserna först och ha sen i mjölken och oljan

Brukar aldrig titta på klockan när jag gräddar, utan ni får titta på ugnen istället :)

Recension på Pizzabullar!


Nu har jag testat Jessicas pizzabullar men med min egen twist :)

Eftersom jag var hungrig och inte ville vänta så länge använde jag receptet till den pizzadeg jag vanligtvis brukar använda som innehåller bakpulver och därför inte behöver jäsa. (Jag lägger upp degen i ett eget inlägg sedan.)Men jag tillade oregano och basilika i degen som i det riktiga receptet. Jag som nästan kan äta basilika till vad som helst blev inte helt övertygad av den här kombinationen...

Jag gjorde dubbel sats av degen och gjorde två olika fyllningar. Den ena med skinka och den andra med banan, curry och jordnötter som på min vanliga favoritpizza :)

Bullarna blev väldigt goda men påminner nog utseendemässigt mer om Findus Pizzabullar i reklamen än Jessicas fina på bilden.

Till detta intogs den första julmusten för året, jag vet att det är lite tidigt, men det ger jag blanka f--n i :), och en vanlig sallad med italiensk salladsdressing på påse till! Denna dressing passar väldigt bra till pizzasallad så man slipper de där ogoda som pizzeriorna har... Och ni vet väl att man ska riva sallad inte skära, smakerna komma fram på rätt sätt då... eller nåt sånt :)

Iallafall... massor med plus till bullarna och jag vet att de tillagas i iallafall ett till hem ikväll, så vi får väl hoppas att det kommer en till recension lite senare :)

Cia

MaFFiga MuFFins

Nu när jag fått upp värmen tänkte jag äntligen lägga ut receptet på supergodisgoda muffins:

Till 10 stora muffins behöver du:

125 g smör
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl filmjölk
1 stort ägg
Ev rivet citronskal

Exempel på olika fyllningar:

Bär: Ca 2 dl bär, exempelvis hallon eller blåbär.
Choklad: 3 msk kakao och 100 g hackad god choklad.
Äpple: 1 tärnat äpple, kanel (hur mycket bestämmer ni själva, jag brukar ta ca 2 tsk då jag älskar kanel) och ca 1 msk äppelmos per muffin. Väljer ni att fylla era muffins med äppelmos tar ni en sked mos och "fyller" muffinsen med när ni hällt ner smeten i formarna. Blanda lite strösocker med lite kanel och strö över muffinsen det sista du gör innan du ställer in dem i ugnen, detta för att få en knaprig, god yta. Jösses vad gott!

Sätt ugnen på 200 grader

Smält smöret och låt det svalna en stund. Blanda under tiden vetemjöl, socker, bakpulver, + ev kanel eller kakao, och ev fyllning såsom bär, choklad eller äpple i en bunke. Vispa sedan ner filen och sedan ägget i det smälta smöret. Rör ner smörblandningen i de torra ingredienserna.
Fördela smeten nästan ända upp till kanten i stora muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Njut! E-S

Choklad- och banankaka i mastodontform

Då det tjoats och tjimmats :) mycket om kakan med vit choklad och saffranstryffel, tänkte jag slänga ut ett annat mastodont-recept till allmän njutning! Detta recept kommer även det från allas vårt favoritcafé: Tinells! Kakan är underbar och avnjuts bäst i goda vänners lag och med ett gott te i favoritkoppen.

Sätt ugnen på 180 grader

Kaka:
2-3 övermogna bananer
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ dl vatten
200 g smält smör

Glasyr:
100 g smält smör
150 g mörk godisgod choklad
2 ägg
3 ½ dl florsocker
2 msk vatten
1 msk vaniljsocker
½ dl kakao

Skär/bryt los bananos i bitar i en bunke. Vispa dem pösiga tillsammans med ägg och socker. Blanda alla torrvaror och blanda sedan ner dem i smeten. Häll i det smälta smöret och vattnet och vispa sedan smeten så den blir slät. Häll allt i en smord och bröad form och grädda i 35 minuter. Låt sedan kakan svalna.

Smält smöret till glasyren och hacka chokladen i små bitar. Låt sedan chokladen smälta tillsammans med smöret. Blanda ner äggen och torrvarorna. Vispa ihop och häll sedan i vattnet. Låt glasyren svalna lite innan du breder ut den på kakan.

Tips:
  • För kraftig banansmak, använd 3 bananer. För lite mer överkomlig banansmak, använd 2 bananer.
  • Jag brukar använda mer florsocker i glasyren än vad som står i receptet då jag inte brukar få till den rätta konsistensen. Glasyren blir lätt väldigt rinnig annars.
  • Använd choklad med hackade nötter i eller liknande i glasyren så blir det hela lite knaprigare!
  • Dekorera kakan med något gott, exempelvis Non Stop.

Det här receptet kan man även använda till att göra muffins. Ta extra stora muffinsformar och fyll dem till 2/3. Grädda i ca 20 minuter. Om du inte vill ha chokladsmak kan du ersätta kakaon med ½ dl extra mjöl och garnera med bär eller pärlsocker istället!

Curry Mandalay!


Det här är nästan världens godaste maträtt :) en av dem iallafall...
Köp en påse kryddmix, lite kyckling eller lövbiff eller nåt, matlagningsgrädde, banan och cashewnötter.
Följ sedan instruktionerna på påsen och njut!

Cia

onsdag, november 22, 2006

Rullister!

Om ni tittar litegrann till höger och lite neråt så ser ni vad jag har fipplat med ikväll! Vi har fått rullister! Det är lite fippligt att få till, men ni som är lite mer tekniskt lagda kommer säkert på hur man gör när ni tittar i templates... ni som är mindre tekniskt lagda (känn er inte utpekade:)) får helt enkelt be någon annan att göra det åt er!

Recept måste läggas in separat under en särskild kategori varje gång man lägger in ett nytt. Man kan ju ta för vana att göra det samtidigt som man publicerar ett nytt inlägg. Jag har gjort så att det mesta står i bokstavsordning, förutom posten Övriga inlägg som går efter datum.

Feel free att hitta på nya kategorier, döpa om dem eller flytta runt recepten! Inte särskilt svårt när man väl kommer på hur man gör!

Jag vill säga jättetack till Anne från Annes Food som har hjälpt mig med detta! Din pedagogik hjälpte mig mycket :)

Hittils är det några inlägg som inte hör hemma någonstans, men de kan ni stoppa in där ni tycker det passar!

  • Marielles majskakor - mest för att jag inte vet vad det är för rätt :) är det en kaka till kaffet, maten eller snacks kanske?
  • Mina Västerbottenoliver - glömde helt enkelt bort att skapa en tilltuggskategori och nu orkar jag inte mer ikväll :)
  • Emma-Saras tips om chokladkakan - ska vi ha en egen kategori för tips, eller passar den någon annanstans?

Cia

Chokladkaka

Frukt...eeeh nej...choklad är godis! Här kommer ett livsfarligt recept på kladdkaka:

250 g mörk choklad
250 g osaltat smör (eller margarin, men det är för rookies)
3 dl socker
4 ägg
I dl vetemjöl

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 22 cm i diameter, gärna med löstagbar botten.
2. Smält matfettet på svag värme tillsammans med chokladen bruten i mindre bitar. Ta bort från värmen.
3. Tillsätt sockret i chokladsåsen och rör ner äggen. Vänd sist ner vetemjölet och rör smeten slät.
4. Bre ut smeten i kakformen och grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Den får gärna vara kladdig i mitten. Låt kakan svalna innan kanterna lossas.


Bild: http://www.knitemare.org/cats/

//from the house of Mary ööö

tisdag, november 21, 2006

PIZZABULLAR

Hej Tjejer!

Här har ni vad ni har väntat på. Den perfekta kombinationen av den hederliga svenska kanelbullen och den italienska pizzan nämligen *trumvirvel* PIZZABULLEN!
Det är lite krångligt att laga till bullarna och det tar lite tid beräkna att det åtminstonde tar 1 och en ½ timme. Men det är värt besväret för de blir verkligen jättegoda! Och är nyttiga (iaf om man väljer rätt fraiche och ost) Helt klart godare än en sliskig pizza vilken dag som helst.

Ingredienser:

Degen
½ pkt jäst
½ dl vatten 37¤
1 burk fraiche
3 msk färsk basilika
3 msk färsk oregano
½ tsk salt
½ tsk socker
5 dl vetemjöl

Fyllningen
2 tsk olja
4 msk chilisås
12 skivor hackad rökt skinka
1-2 tsk pizzakrydda
Riven ost ca 12 skivor

Gör så här:
Ugn 225¤ Lös upp jästen i vattnet rör i fraiche, basilika, oregano, salt, socker och mjöl. Arbeta ihop till en slät deg, jäs under handuk 30 min. Ta upp och arbeta igenom degen ev. med lite extra mjöl. Kavla ut en stor fyrkant på baklåtspapper 30*40 (ha lite mjöl under degen är en aningen klibbig) Bre nu på fyllningen som du har rört ihop väl (om det är för lite fyllning kan du ha i lite extra krossade tomater) rulla ihop hela kalaset från långsidan. skär rullen i tolv skivor. lägg bullarna på bakplåtspapper och jäs under handuk 30 min igen. Grädda pizzapullarna mitt i ugnen 10-12 min. Ät varma med en god sallad till. Bullarna kostar 3 points per st.

Lycka till med bakandet!
//Jessica


...Receptet är från viktväktarnas den fraicha kokboken dock lite modifierat.

Julkryddat smör

Tips på ett smör att använda till julbaket! (länken finns i titeln)
Kommer självklart från en av mina favoritbloggar för årstiden :)
Julbloggen!

Cia

Bilar!!




Jag har blivit totalt beroende av ahlgrens bilar... kan äta det hela tiden om jag fick! men eftersom jag försöker vara lite nyttig så nöjer jag mig med en halv påse om dagen... nejdå! ingen orsak till panik! inte ens så ofta... lite då och då iallafall, men det är lugnt mitt nya favvogodis!

Och därför så efterlyser jag härmed recept innehållande bilar :) Kul va!
Cia

bilden från: http://artnode.se/artorbit/issue4/i_material/ahlgrens_bilar_logo.jpg

Köttfärssås!

Idag har det tillagats spaghetti med köttfärssås hemma hos mig!

Den blev väldigt god, men jag skulle vilja ha lite tips på vad ni brukar ha i era för något?

I just denna fanns:

  • Köttfärs (nähä:))
  • Krossade tomater, ofta med chilikryddning
  • Schalottenlök
  • Vitlök
  • Sambal Oelek
  • Soya
  • Champinjoner, champignoner, hur fan stavas det?
  • salt
  • peppar
  • oregano
  • paprikapulver

Cia


Det här är jag :)

Här kommer lite info om mig, kan fungera som kvälls-underhållning eller
less-på-uppsatsen-läsning :-)



Namn: Emma Sofia Sia Gustafsson
Bor: på 28 kvm - oscarsgatan 30b
Husdjur: En fet katt hemma i Kalix
Senaste grälet hade jag med: förmodligen med han som bor två trappor nedanför mig
Sämsta egenskap: Lat
Gör livet värt att leva: förutom alla nära&kära; grekisksallad med ICAs fetaost, mysiga fredagskvällar, julen, min kisse mm mm..
Lyssnar du på just nu: Carolina Gynnings jobbiga dialekt i Förkväll
Det första du gör när du kommer hem: hmm... måste nog vara går på toa :)
Max eller donken: Frasses!
Fest eller hemmakväll: Både och ... fest är aldrig fel, inte heller hemmakväll :)
Sover: med 4 kuddar och 2 täcken
Gör du om dagarna: Skriver uppsats med Jessica, ser Bonde söker fru och äter
Telefon: Den försvann 28 oktober efter en blöt sittning på Kåren, ehh...
Tvätta eller städa: Tvättar .... lätt val :)
Barn: Inga egna, kommer väl om några år :) men 6 syskonbarn (syster Sara fick tvillingar 21/11) Heidi 16 år, Evelina 13 år, Frida 12 år, Lille-John 6 mån och de två nya har inga namn än!
Solen: Skiner inte i Kalix under vinterhalvåret, inte allt för ofta iaf :)
Vem svarar först på detta: oj, Jessica. ska se till att hon gör det iaf, hihi :)
Vem svarar inte: alla svarar väl får man hoppas :)

Jag rear ut min själ!

Ja ni, jag tar väl också och gör ett försök att blotta mina "hemligheter"...

Namn: Anna Marielle Sundin.
Bor: I vad som borde ligga bra till för att räknas som världens minsta tvåa...
Husdjur: Dammråttor här, katt hos mor & far.
Senaste grälet hade jag med: Gräla? Inte då! Här tiger man ihjäl saker.
(Nää okej då - den korthåriga bankmannen antar jag...)

Sämsta egenskap: Pratar för mycket... Kan vara ganska tjurig också...
Gör livet värt att leva: Mat & kakor & glass & kramar & snö - ge mig vinter nu!
Lyssnar du på just nu: Mest bilar eftersom fönstret såklart är öppet, men också lite på The Doors. "You're lost little girl" gick just igång haha.
Det första du gör när du kommer hem: Toa är vanligt :) Annars öppnar jag ett fönster & tar av mig lite kläder :) den ständiga temperaturen runt 25 grader driver mig till vansinne...
Max eller donken: Lätt Max.
Fest eller hemmakväll: Jaaaa...jag tycker om båda jag...
Sover: Sådär med tanke på temperaturen...
Gör du om dagarna: Det brukar ju bli ett par timmar på skolan, gnäller över hur less jag är, går hem, lagar mat, pillar mig i naveln & skuttar i säng.
Telefon: Ja, men skulle verkligen behöva en ny nu...
Tvätta eller städa: Vet inte... Hade jag haft tvättmaskin i lgh hade jag valt tvätta.
Barn: 4 syskonbarn räcker för tillfället; Tilde, Theo, Belle & Penny.
Solen: Tycker jag rätt bra om - men det får inte vara för varmt! Har en tendens att bränna min vita hud rejält (alla kommer ihåg alvedonen..?) eller så tuppar jag av pga värmeslag... (Ja då, jag vet att jag är gnällig!)
Vem svarar först på detta: Jag är ju den 4:e att svara, bara 4 kvar ...Sofia.
Vem svarar inte: Hm, Stina kommer ju att svara på pin tjiv så då satsar jag mina pengar pååååååå ...Marie.

Mina data dårå

Ååkej...klart jag svarar! Väntar fortfarande på att resten ska göra shuffletestet, men until then...


Namn: Elin Maria Lagerqvist
Bor: Riddargatan 23 A, Sundsvall
Husdjur: silverfiskarna
Senaste grälet hade jag med: Hmm...det minns jag faktiskt inte..troligtvis med min familj i Peking i somras
Sämsta egenskap: Alldeles för lat ibland och då får jag inget ur händerna *argghh*
Gör livet värt att leva: Måste hålla med om choklad och kompisar! Men sen vill jag även att det ska hända saker..saker ska upplevas och man ska ha roligt!
Lyssnar du på just nu: Lite knatter och spritt snackande eftersom jag sitter i datasalen på skolan
Första du gör när du kommer hem: Tar OCKSÅ av mig kläder!! (Detta borde man göra någon slags utredning om, i synnerhet i den här staden med alla backar!) Efter det slår jag alltid på nån slags elektronisk utrustning: datorn, tv:n eller stereon....
Max eller donken: Måste nog säga McDonalds...man glömmer aldrig sitt första Happy Meal (hej Örebro!)
Fest eller hemmakväll: Festen tack!
Sover: Inga större problem med sömnen...förutom de jag själv drar på mig genom att vända på dygnen ibland....förlåt kroppen!
Gör du om dagarna: Segar med C-uppsatsen! Den som väntar på nåt gott...
Telefon: Jo...en sån har jag...
Tvätta eller städa: Städa!
Barn: Tycker inte om "barn"...vem tycker om "barn"?! Tycker bara om barn som jag lärt känna och som är trevliga :-) Testa förresten att säga barn flera gånger i rad...märkligt ord..
Solen: Inte gjord för mig...aj aj...Och sola ÄR trååkigt!
Vem svarar först på detta: Misstänker att Esa knåpar just nu faktiskto...
Vem svarar inte: Pappa?

11:32...skit...fortfarande en halvtimme till lunch....

måndag, november 20, 2006

Information

Det finns ju inget roligare än att få reda på konstiga saker om varandra, så jag fortsätter med en ny konstig lista.... jag har svarat på roligare förr som har varit längre, men det här är den enda som fanns kvar i min mail... Så bjud lite på er själva ni med :)

Namn: Cecilia Maria Sundberg
Bor: Oscarsgatan 32a, Lägenhet 305, Sundsvall
Husdjur: Min älsklingskissemiss Lakrits, 15 år gammal i Juni 2006 :)
Senaste grälet hade jag med: Garanterat Oscar :) Men jag kommer inte ihåg om vad...
Sämsta egenskap: Pratar lite för mycket och har väldigt svårt att komma till poängen
Gör livet värt att leva: Choklad, kramar och kompisar! Gärna i olika kombinationer
Lyssnar du på just nu: Oscar som pratar med sig själv om en ekonomisk plan han skriver och CSI i bakgrunden...
Första du gör när du kommer hem: Antagligen sliter av mig några plagg om jag har vandrat uppför någon backe eller trappa och nästan alltid är jag kissnödig också :)
Max eller donken: Principiellt inte McDonalds, men de har väldigt goda pommes frites, äter ju egentligen inte på något av ställena... Av överlevnadsskäl åt jag däremot på McDonalds vid ett flertal tillfällen i Italien...
Fest eller hemmakväll: Fest hemma!
Sover: Oftast väldigt bra, men det förekommer tvångstankar om sömn
Gör du om dagarna: Studerar och tittar på Hem Till Gården och McLeods Döttrar som nu för tiden går samma tid och oftast passas ihop med lunchen
Telefon: Ingen missbrukare
Tvätta eller städa: Lugnt tvätta!
Barn: Kan hantera dem från skolåldern och uppåt, särskilt i simbassänge
Solen: Ganska skön! För varmt är det bara jobbigt och attt sola är tråkigt...
Vem svarar först på detta: Emma-Sara eller Maria tror jag
Vem svarar inte: Stina har varit ganska seg på sistone...

Schnitzel!

Jag absolut älskar den här bloggen! Jag blir så glad varje gång jag är hit! Man får så mycket inspiration! Cia
YYYYYYYYYYYYYYYYYYYY

Jag ska absolut testa Jessicas senaste soppa här, i kontrast till alla kakor och fet mat jag sätter i mig på grund av bloggen :) Lät väldigt god! Även namnet är tilltalande! Marielles couscous kommer nog få komma till den med så småningom, men jag är lite rädd för cc, lyckas aldrig riktigt... men man måste ju iallafall prova!

Det här är väl egentligen inget riktigt recept, men iallafall en väldigt god måltid som intogs i mitt hushåll idag!

  • Den består av panerad schnitzel. Och hur ni ska panera får ni lista ut själva för jag är totalt värdelös på det :)
  • Till det serveras strips.... Iallafall hemma hos mig och just idag, men det går säkert att filura ut ett nyttigare alternativ!
  • Stripsen är iallafall väldigt goda till det persiljesmör man tillverkar själv! Jag antar att ni använder ogoda lättmargariner med lecitin av olja och såna saker... (usch:)) men det kanske fungerar ändå... Annars går det säkert bra med vanligt hederligt Smör också! Jag har iallafall normalsaltade Bregott och det är bara att vräka ur så pass mycket smör man vill ha! Krydda med persilja, fryst fungerar jättebra!, lite grovt salt eller havssalt, vad det nu är för skillnad :), och eventuellt lite citronsaft. JÄTTEgott!
  • Den nyttigare delen av måltiden består av världens godaste tomatsallad! skiva tomater i fina runda skivor och lägg ut på ett fat, varva tomaterna med skivad lök, gärna schalottenlök eller silverlök, och lite grövre salt! Om man vill kan man twista till det med en liten sväng basilika, funkar också med fryst, och avsluta med en kort sväng med olivoljan...
Hade inte riktigt huvudet med mig så det finns inga bilder på måltiden, den gör sig ändå mycket bättre i munnen än den gör på bild :)

"En helt jävla vanlig soppa"

Här kommer enligt Korjonen "En helt jävla vanlig soppa" - (Korjonen, Petri s 1 2006, Sundsvall) Men som faktiskt är en god, nyttig och billig soppa som inte tar mer än en 20 minuter att tillaga. Receptet är från Viktväktarnas fraicha kokbok. och kostar i vv termer (om någon är intresserad) 1,5 points per portion.

Receptet är beräknat för två personer (men räcker till minst en matlåda också)


Ingredienser:
1 tsk flytande magarin
1 gul tärnad lök
1/2 strimlad purjolök
2 dl blomkål eller broccoli
5 dl grönsaksbuljong
2 dl sockerärter (dela på mitten)
1-2 morötter i stavar
1 burk fraiche
peppar, salt
2 msk hackad dill
2 msk hackad persilija

Smält magarin i en stor kastrull. Fräs lök och purjolök tills det mjuknar. Blanda i blomkål, morotsstavar och späd med buljong och småkoka under lock 5-6 minuter. Rör i sockerärtorna, låt koka 1-2 minuter till. Rör i fraiche och örterna, låt sjuda nån minut. Smaka av med peppar och salt.

Hoppas det smakar!
Kram på er /Jessica

Modifierad pasta med ädelostsås

Tadaa!! Ännu ett test har nu ägt rum! Denna gång var det Cias fenomenala recept på 'pasta med ädelostsås' som avsmakades! Dock gjordes ett par ändringar, eller rättare sagt tillägg, denna gång.

Jag bytte ut den rökta skinkan mot stekt bacon och la till soltorkade tomater, purjolök, champinjoner och gul paprika. Allt detta stektes ihop till en salig blandning.
Pasta penne byttes ut mot vanlig, hederlig spagetti då det är i slutet av månaden och skåpen måste tömmas på det som redan finns hemma, av en eller annan anledning...

Dock måste jag erkänna att jag glömde av att servera de härliga tomaterna som ingick i Cias recept. Detta kan nog skyllas på avsaknaden av en utskrift av receptet. Det gick dock lika bra utan, men eftersom jag inte smakat rätten med färska tomater måste jag nog vara försiktig med att säga att det gick lika bra... Men de soltorkade tomaterna som jag använde mig av kanske vägde upp avsaknaden av de färska.


I övrigt gjorde jag som i Cias recept. Resultatet blev en härlig pastarätt som passar utmärkt som substitut till pizzan dagen efter. Snabbt gick det också och det är alltid ett +!

Min försökskanin uttryckte ett gillande mellan tuggorna. ("Tyckte du om det?" "Mm...") Han blev dock snabbt mätt. Detta måste ses som positivt då det betyder att rätten är dryg och därmed räcker till många!
Ett stort tack till Cia för tillhandahållandet av receptet - kvällens middag blev en av dagens höjdpunkter!
Ett stort tack även till min försökskanin, dekoratör och vapendragare Tomas, för en stark insats vid garneringen av måltiden, samt för det mycket villiga deltagandet i utvärderingen!

E-S

Kanske?

Ska vi bli seriösa och vara med och tävla? :)

http://www.bloggtoppen.se

Cia

söndag, november 19, 2006

Saffranscouscous

Eftersom E-S redan har börjat på saffranstemat så tänkte jag fortsätta med en lite matigare variant. Mycket gott brukar det bli och jag får än en gång tacka min mamma för sitt ständiga intresse att testa nya recept som hon målmedvetet letat fram ur diverse veckotidningar. Tyvärr har jag ingen bild på detta heller, men det blir en väldigt trevlig couscous-sallad!

Receptet är beräknat på 8pers.

6 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 pkt saffran (½ g)
3 pressade vitlöksklyftor
ca 1½ tsk sambal oelek
Koka upp detta och rör sedan ner...

...6 dl couscous + 3 msk olivolja

Ställ sedan detta åt sidan en stund och ägna dig åt följande:
Skär 2 röda paprikor och 2 rödlökar i klyftor och 1 stor squash och 1 stor fänkål i mindre bitar. Stek dessa hastigt i lite olivolja och salta lite. Bara så de får lite färg, de ska inte bli för mjuka.

Förvara coucousen och grönsakerna var för sig och blanda ihop allt först när det ska serveras.Då ska även 2½ dl svarta oliver tillsättas. Ta de största du hittar :)

Ät det som en vegetarisk rätt eller servera med kyckling (som spett marinerade i thaisås kan rekommenderas), en god sweet chilidressing eller nån annan kall sås och lite gott bröd. Majskakorna som jag tipsat om tidigare passar också bra till!
/Marielle

Tips angående chokladkaka med vit choklad och saffranstryffel

Jag känner att jag måste skriva några tips angående föregående bakobjekt.

  • Man kan testa att ha kakan inne lite längre i ugnen. Den ska vara helt stelnad ovanpå när man tar ut den.
  • Kyl kakan längre än 1 timme innan servering. Jag hade inne min i kylen i 6-7 timmar innan jag serverade den. Då var den fortfarande inte helt kall. Godast blir den då den fått stå över natten! Baka alltså helst kakan dagen innan ni tänker servera den!

Hoppas att detta hjälper vid nästa baktillfälle! :)

E-S

Testpanelen testar!

Varning! Starka bilder! :)

Jag som ensam panelhöna har nu testat nedanstående recept; Chokladkaka med vit choklad och saffranstryffel!

Recptet får betyget: ä ä ä ä ä

Kakan blev väldigt god, men ser tyvärr inte lika fin ut som Emma-Saras :)



Mina panelpojkar tyckte iallafall väldigt mycket om kakan!











Jag tog en STOR bit, men jag missade nog några steg i instruktionerna för hållfastheten i min kaka jämfört med E-S är markant :)












På grund av kakans maffighet var det totalt omöjligt, hur god den är var, att få i sig hela biten! Om man betänker att detta recept innehåller 1dl grädde, 250 g smör och nästan ett halvt kilo choklad kanske man förstår varför :)



Men iallafall! Hur god som helst! Och fast eller kladdig... Smakar lika gott ändå!

Foto: Cecilia Sundberg

lördag, november 18, 2006

Snitsig?

Är det nån av oss som är lite extra snitsig med bloggen? Isf kanske det vore en bra idé att försöka kategorisera våra inlägg som till exempel i sötsaker, mat, tester, annat :)
Var bara en tanke jag hade för att få det lite mer lättöverskådligt...
Cia

torsdag, november 16, 2006

Pasta med ädelostsås

Eftersom det finns aningens tendens till att bara handla om bakverk här hade jag tänka att bidra med... en fruktansvärt onyttig, men underbart god middag! Eller det där med nyttig kan jag egentligen inte svara på eftersom jag är sämst i hela världen på att bedöma vad som är bra eller dåligt att äta... ska iallafall serveras med färska tomater, det är väl bra maria? :)

Jag invigdes för det här receptet av Oscars pappa, men jag har för mig att det har sitt egentliga ursprung hos Oscars pappas systers man :)

INGREDIENTS in order of appearance:





Steg 1! Smält ädelosten i en tjockbottnad kastrull (det bränner inte fast lika mycket då) (ett annat tips är att hälla i lite matlagningsgrädde i botten av samma anledning)(välj en bit med ganska mycket mögel, det blir godast då)

Steg 2! Häll i matlagningsgrädde (inte fullt ett helt paket... kanske två tredjedelar... anpassa själv :))

Steg 3! Strimla rökt skinka i småbitar och ha i en stund innan det är klart (ta så mycket ni vill ha själva!)

Steg 4!Alldeles innan det är klart har man i en äggula för att det ska binda ihop sig och bli en tjock kladdig underbar röra :)

Steg 5! Ni har ju självklart kokat pasta penne under tiden, al dente är att rekommendera!

Steg 6! Blanda alltihopa i en skål eller ett uppläggningsfat

Steg 7! Glöm inte färska tomater till!

Förutom att det är en av få rätter jag skulle kunna äta varje dag är det väldigt väldigt enkelt att tillaga och går jättefort! Provaprovaprova!!!

Cia


Tack för bilderna säger jag till:

Chokladkaka med vit choklad och saffranstryffel

Det här receptet har jag hittat i Kafé Tinells receptbok. Kakan blev en succé när den inmundigades av flera, av varandra oberoende, provätare! Saffran i kombination med massor av choklad är helt enkelt en smaksensation utan dess like!!

Kaka:
4 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl mjöl
250 g smält smör
250 g god mörk choklad
150 g pecannötter

Tryffel:
1 dl grädde
200 g vit choklad
1 pkt saffran

För kakan, smält smöret i en kastrull, hacka chokladen i små bitar och häll sedan i chokladen i det smälta smöret så att chokladbitarna smälter. Knäck äggen i en bunke, häll i socker, mjöl och vaniljsocker och vispa blandningen till en slät smet. Blanda i nötterna hela eller grovt hackade. Häll i smeten i en smord och bröad form med hög avtagbar kant. Grädda i ca 15 minuter på 200 grader.

För tryffeln, koka upp grädde och saffran, ta sedan av kastrullen från plattan. Hacka den vita chokladen i små bitar och blanda den i grädden, rör om så att all choklad smälter. När chokladkakan svalnat häller du tryffeln på kakan som fortfarande ligger kvar i formen. Låt svalna och kyl den sedan i kylskåp i minst en timme innan du serverar den, gärna längre. Garnera eventuellt med chokladspån eller mixade nötter. Tryffeln kan även göras utan saffran, smaksätt då med vanilj istället.

Tips: Använd mandelspån istället för pecannötter. Himla gott det med!


Bilderna kanske inte är riktigt talande den här gången men kakan är farligt god, trots de lite missvisande bilderna.

Rättelse: Låt kakan stå kallt 5-6 timmar, eller gärna över natten, innan servering.

E-S

onsdag, november 15, 2006

Gammeldags chokladkaffekola

Här kommer den utlovade kolan!

Cirka 65 stycken

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
2 dl mörk sirap (ljus blir lite sötare, men går också)
3 msk kakao
4 msk pulverkaffe
1 tsk ättiksprit 12%
3 msk smör

Blanda grädde, socker sirap, kakao, och pulverkaffe i en tjockbottnad kastrull. Vispa ihop och koka massan i 30-40 minuter. Gör ett kulprov mot slutet av koktiden. Är den klar, tillsätt ättikspriten och smöret, blanda med slev. Häll upp den färdigkokta massan i en långpanna med bakplåtspapper. Låt svalna. Skär eller klipp kolan i bitar och linda in dem i plastfolie!

I mitt lilla tidningsurklipp står det att receptet kommer från "Åre: Mat", så det är väl lika bra att jag också skriver det så det inte blir några upphovsrättsliga problem här :)

Jag tycker ju att det är lite godare om kolan smakar mer så jag brukar köra på med lite mer kaffe och kakao än vad det ska vara! men smaken är som baken :)

Jag brukar nog också ha ljus sirap istället för mörk eftersom det är det man oftast har hemma... Och ja! det är helt klart värt det att köpa en flaska ättiksprit... inte dyrt alls, en tjuga kanske...

När det kommer till paketering av godsakerna rekommenderar jag att man klipper kolan och gör det innan den svalnat helt utifall man inte riktigt lyckats med kulprovet och kolan blivit hård :) Mitt tips är att en klipper kola (gör det själv!) och att en annan person i din närhet klipper plastfolie och paketerar, alternativt; klipp på varsitt håll och paketera tillsammans!

Jag LOVAR att det här är det godaste julgodiset ni nånsin har ätit, knäck och ischoklad kan slänga sig i väggen! Men om någon ändå är intresserad av knäck har jag ett recept från samma källa med chokladsmak :) Mmmm...

Cia

tisdag, november 14, 2006

Shuffle III

Just nu mår jag alldeles för dåligt för att kommentera (se How are you feeling today? & What is today going to be like?) Men jag håller med föregående... väldigt mycket roligt :) Det är synd att jag inte har all min musik, men jag får göra ett nytt test när musiksamlingen är komplett igen... Ska krypa ner i sängen nu! Cia

Will it be ok?
Fyra Bugg och en Coca Cola – Lotta Engberg

How are you feeling today?
Det Gör Ont! – Lena Philipsson

How do your friends see you?
Vulnerable – Roxette

Will you get married?
Say You’ll be There – Spice Girls

What is your best friend’s theme song?
The Lion King Hakuna Matata – Jimm Cliff & Lebo M

What is the story of your life?
Berg och dalvana - Kent

What was high school like?
The Grand Duel - Louis Bacalov (Kill Bill)

How can you get ahead in life?
Delirium – Lena Philipsson

What is the best thing about your friends?
Skandal Bjotis – Magnus Uggla

What is today going to be like?
One Flight Down – Norah Jones

What is in store for this weekend?
Diamonds are forever – Shirley Bassey

What song describes you?
Have Yourself A Merry Little Christmas – Jill Johnson

To describe your grandparents?
You don’t understand me - Roxette

How is your life going?
Yesterday -Beatles

What song will they play at your funeral?
Eifeltornet – Ted Gärdestad

How does the world see you?
Circle of Life – Elton John

Will you have a happy life?
Moonshadow – Cat Stevens

What do your friends really think of you?
Something Kinda Funny – Spice Girls

Do people secretly lust after you?
The long and winding road - Beatles

How can I make myself happy?
Beauty and the Beast – Celine Dion & Peabo Bryson (Skönheten & Odjuret)

What should you do with your life?
Heaven Sent – Heather Nova

Will you ever have children?
Virus of the Mind – Heather Nova

måndag, november 13, 2006

Shuffle igen!

Ok, allvarligt...ALLA måste göra det här, jag dör av skratt!!

Will it be ok?
Crazy- Gnarls Barkley

How are you feeling today?
Gone, going- Black Eyed Peas

How do your friends see you?
Beautiful disaster- Kelly Clarkson

Will you get married?
Broken promise land- Weeping willows

What is your best friend’s theme song?
Live tomorrow - Laleh

What is the story of your life?
Have you ever- Brandy

What was high school like?
Poster girl- Backstreet boys

How can you get ahead in life?
Move your body- Nina Sky

What is the best thing about your friends?
Heaven´s on fire- KISS

What is today going to be like?
Ain´t no love- David Grey

What is in store for this weekend?
Loose it all- Backstreet boys

What song describes you?
A place to crash- Robbie Williams

To describe your grandparents?
The botten is nådd- Timbuktu

How is your life going?
Man kan äga- Suzzies Orkester

What song will they play at your funeral?
It´s you- Ryan Cabrera

How does the world see you?
Where´s the love- Black Eyes Peas

Will you have a happy life?
Ge en sol- Ted Gärdestad

What do your friends really think of you?
These are the moments- Edwin McCain

Do people secretly lust after you?
Sista morgonen- Niklas Strömstedt

How can I make myself happy?
Whiskey in a jar- Metallica

What should you do with your life?
Your gay friend- Robbie Williams

Will you ever have children?
Som en bro över mörka vatten (Bridge over troubled water)- Helen Sjöholm

//Maria

Kaka med nougattäcke














Det här har jag inte testat, men det måste ju bara bli gott!


100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
50 g mörk choklad (minst 60 % kakao)
Kokos till formen
Cirka 100 g Odense nougat

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Vispa samman ägg och socker, det går bra med handvisp.
5. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
6. Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
7. Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten.
8. Häll all smet i formen och grädda 17–22 minuter beroende på din ugns effekt. För att vara säker på att få en kladdig konsistens bör du känna med en sticka redan efter 15 minuter. När smeten inte längre fastnar på stickan är kakan klar.
9. Ta ut kakan och låt svalna i cirka 5 minuter innan du hyvlar på ett ca 1 mm tjockt lager nougat. Nougaten smälter och när den har stelnat är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.


http://sv.wikipedia.org/wiki/Choklad


//Maria

söndag, november 12, 2006

(Shuffle på ett (o)roande sätt)

(Jag vet att detta inte har något att göra med mat eller gotta, men jag kan inte låta bli att lägga in det här... Se det som en parentes och ett roligt avbrott i studierna! Fort går det också, så även den som har en nära förestående deadline hinner göra detta test, och dessutom bli extremt road på köpet ;)

Jag gjorde nyss testet och redovisar nedan de i många fall ganska träffande svaren! Vill gärna se era också :)

1. Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn’t make sense. No cheating!



Will it be ok?

Fruit Tree – Nick Drake

How are you feeling today?

So Good – Sophie Zelmani

How do your friends see you?
Up To My Neck In You – Mark Kozelek

Will you get married?
Here´s To The Future – Ken Stringfellow

What is your best friend’s theme song?
Gravitation - Kent

What is the story of your life?
Wednesday’s Child – Emiliana Torrini

What was high school like?
Somebody That I Used To Know – Elliott Smith

How can you get ahead in life?
In Between days – The Cure

What is the best thing about your friends?
Falling – Weeping Willows

What is today going to be like?
Tell Her Tonight – Franz Ferdinand

What is in store for this weekend?
The Weight – The Band

What song describes you?
I´m A Drifter – Johnny Cash

To describe your grandparents?
The Palm Sunday Tornado Hits – Sufjan Stevens

How is your life going?
Lonely Girl – Pink (with Linda Perry)

What song will they play at your funeral?
I´m Losing - Moneybrother

How does the world see you?
Let´s Play That String Part Again, Because I don´t Think They Heard It All The Way Out In Bushnell – Sufjan Stevens

Will you have a happy life?
Livräddaren - Kent

What do your friends really think of you?
Opium Tea – Nick Cave & The Bad Seeds

Do people secretly lust after you?
Sönder Boulevard - Thåström

How can I make myself happy?
Little Ghost Song – Nick Cave & The Bad Seeds

What should you do with your life?
The Captain – The Knife

Will you ever have children?
Call Me Anything – Weeping Willows

Ojojoj...

E-S)