tisdag, november 21, 2006

PIZZABULLAR

Hej Tjejer!

Här har ni vad ni har väntat på. Den perfekta kombinationen av den hederliga svenska kanelbullen och den italienska pizzan nämligen *trumvirvel* PIZZABULLEN!
Det är lite krångligt att laga till bullarna och det tar lite tid beräkna att det åtminstonde tar 1 och en ½ timme. Men det är värt besväret för de blir verkligen jättegoda! Och är nyttiga (iaf om man väljer rätt fraiche och ost) Helt klart godare än en sliskig pizza vilken dag som helst.

Ingredienser:

Degen
½ pkt jäst
½ dl vatten 37¤
1 burk fraiche
3 msk färsk basilika
3 msk färsk oregano
½ tsk salt
½ tsk socker
5 dl vetemjöl

Fyllningen
2 tsk olja
4 msk chilisås
12 skivor hackad rökt skinka
1-2 tsk pizzakrydda
Riven ost ca 12 skivor

Gör så här:
Ugn 225¤ Lös upp jästen i vattnet rör i fraiche, basilika, oregano, salt, socker och mjöl. Arbeta ihop till en slät deg, jäs under handuk 30 min. Ta upp och arbeta igenom degen ev. med lite extra mjöl. Kavla ut en stor fyrkant på baklåtspapper 30*40 (ha lite mjöl under degen är en aningen klibbig) Bre nu på fyllningen som du har rört ihop väl (om det är för lite fyllning kan du ha i lite extra krossade tomater) rulla ihop hela kalaset från långsidan. skär rullen i tolv skivor. lägg bullarna på bakplåtspapper och jäs under handuk 30 min igen. Grädda pizzapullarna mitt i ugnen 10-12 min. Ät varma med en god sallad till. Bullarna kostar 3 points per st.

Lycka till med bakandet!
//Jessica


...Receptet är från viktväktarnas den fraicha kokboken dock lite modifierat.

4 kommentarer:

Mungbönorna sa...

ska absolut testas så fort jag har tid att laga mat igen :)

Mungbönorna sa...

cia är självklart avsändaren utan namn :)

Mungbönorna sa...

Ja! Äntligen! Ska också testa :D

Mungbönorna sa...

Och det var Marielle som sa det...