Kaka med nougattäcke
Det här har jag inte testat, men det måste ju bara bli gott!
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
50 g mörk choklad (minst 60 % kakao)
Kokos till formen
Cirka 100 g Odense nougat
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Vispa samman ägg och socker, det går bra med handvisp.
5. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
6. Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
7. Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten.
8. Häll all smet i formen och grädda 17–22 minuter beroende på din ugns effekt. För att vara säker på att få en kladdig konsistens bör du känna med en sticka redan efter 15 minuter. När smeten inte längre fastnar på stickan är kakan klar.
9. Ta ut kakan och låt svalna i cirka 5 minuter innan du hyvlar på ett ca 1 mm tjockt lager nougat. Nougaten smälter och när den har stelnat är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Choklad
//Maria
2 kommentarer:
mmm... nougat...
//Esa
jag undrar bara en liten sak... varför är det en karta på danmark här? /Cia
Skicka en kommentar