tisdag, november 28, 2006

Lax Provencale




Efter allt kalasfikande tänkte jag bjuda på ett smal-mats-tips!

  • 2 bitar lax
  • 1 dm squash
  • 1 paprika – röd
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Timjan

En ganska stor ugnssäkerform behövs också

Sätt ugnen på 250 grader.
Salta och peppra laxen med citronpeppar
Lägg laxen i en ugnssäkerform
Skär squashen i halv-mynt och paprikan i grova bitar och rödlöken i tunna klyftor
Lägg grönsakerna i den ugnssäkraformen
Blanda 2 msk vatten med 2 msk olivolja och tillsätt 1-2 msk timjan och
en pressad vitlöksklyfta
Ringla olje-blandningen över grönsakerna

Skjuss i ugnen :)

Laxen ska bli genomstekt men grönsakerna ska inte bli för mosiga. Tror laxen måste vara lite längre i ugnen.. men det märks!

Serveras sen med kokt potatis (gärna pressad) och nån god romsås ... för ett nyttigare alternativ kan man utesluter såsen

Tips: ICA Esplanad har en dunder-god romsås!

Smaklig måltid önskar Sofia

Inga kommentarer: