söndag, augusti 22, 2010

Jordgubbstårta med rabarber

Om det är någon som har jordgubbar och rabarber kvar så kommer här ett till mycket trevligt och enkelt tårtrecept som testades i mitten av juli :) Med både jordgubbar och rabarber i botten så blev den väldigt saftig och därför räckte det gott och väl med ett lager jordgubbsgrädde. Det är en sen publicering jag vet - men den som väntat på något gott har här ett hett tips!Botten = vanlig sockerkaka i grunden:

2 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
50-75 g smält smör
1 dl vatten eller mjölk

3 dl skalad och hackad rabarber
3 dl jordgubbar i små bitar

Garnering

Vispad grädde
Fina färska jordgubbar


Smält smöret och blanda med mjölken/vattnet. Vispa ägg och socker pösigt, blanda i de torra ingredienserna och sen i med smöret. Häll i smord och bröad form. Skala, skölj och hacka rabarber och joedgubbar. Pudra med lite potatismjöl så att det inte blir alltför blött och strö sedan ner rabarber och jordgubbar i formen. Grädda i 175 grader i ca 50 min - 1 h.

Låt svalna, dela kakan i 2 delar.

Mosa sedan några dl jordgubbar, blanda med vispad grädde (ta inte all jordgubbssaft om det verkar bli för blött) och bred på underdelen. Lägg på locket, garnera med grädde och jordgubbar.

Alternativt tips!
Om man inte vill göra tårta av botten så kan jag även rekommendera att äta kakan som den är. Alternativt kan man utesluta jordgubbarna och pudra den hackade rabarbern med kanel också - mycket gott och saftigt blir det med!

Inga kommentarer: