måndag, december 22, 2008

Hallontryffel

Ja, lite sista minuten, men vad gör man? Än är det många timmar kvar till dopparedagen!

Här har ikväll tillverkats de numera traditionsenliga Rocky Road-godbitarna, som Cia nämnde i förra inlägget. Under tiden fick en kastrull med hallontryffel stå och puttra på spisen. Då jag inte hann testa hallontryffeln förra året tänkte jag göra ett nytt försök i år. Tryffeln blev mycket bra och smakar otroligt gott av hallonsmaken! Jag kan absolut rekommendera receptet varmt!

Hallontryffel

ca 40 st.

250 g mörk choklad

125 g hallon

1/2 dl hallonsaft, koncentrerad

1 dl vispgrädde

3 msk strösocker

små pappersformar (ischokladformar)

Finhacka chokladen. Blanda hallon, saft, grädde och socker i en kastrull och låt småkoka i 15 minuter. Sila blandningen och låt den koka ihop utan lock tills 1/2 dl vätska återstår. Tillsätt chokladbitarna och rör om tills chokladen har smält. Ta kastrullen från värmen och låt svalna något. Fördela smeten i små pappersformar och förvara kallt.

I kväll, efter den årliga panikhandlingsturen, kommer jag att göra de chokladdoppade pepparmyntskolorna igen. Denna gång byter jag dock ut minten mot chili.

Bild: Dansukker.com

4 kommentarer:

Anonym sa...

God Jul!

E-S sa...

God jul Johan! Och alla andra förstås! Än finns tid att äta gott!

Anonym sa...

Det ser gott ut!
Vad blir det för mat till nyår?

E-S sa...

Mollan70:

De blev mycket goda och mycket uppskattade av de som fick smaka!

På nyår jobbar jag så det blir ingen nyårsmiddag här hemma :( Dock kommer vi ju att äta på jobbet, men vad vet jag inte än. Kanske någon av de andra Mungbönorna vill dela med sig av vad de ska äta till nyår? Vad äter du, Mollan70?