söndag, november 30, 2008

Te

Jag gillar te skarpt. Jag har till och med sett till att få en kurs i hur man anrättar en kopp perfekt te i Shanghai en gång i tiden. Men min entusiasm för te måste jag erkänna går i perioder. Just nu är jag dock inne i en teperiod. Jag känner ofta ett sug efter en kopp riktigt starkt svart te, ju starkare desto bättre. Jag vill gärna ha kryddiga smaker (som Yogi), men även vanliga som exempelvis Russian Earl Grey fungerar bra. Jag har inte så mycket till övers för en massa bär/fruktsmaker och dylikt. Jag har försökt men aldrig lyckats att tycka om dem. Då avstår jag hellre. Ett trevligt svart te som är helt i min smak är ingefärsteet från Dilmah som är så där kryddigt och starkt som jag gillar det. Det river störtskönt i halsen :) Även Dilmahs Darjeeling är ett te helt i min smak, om påsen får gotta till sig tillräckligt länge i vattnet. Dilmah producerar även ett te smaksatt med rom (med roliga och alltid så aktuella pirater på paketet), som jag lovar att jag definitivt kommer att införskaffa om jag får syn på det i någon butik framöver!

Företaget Dilmah grundas för övrigt, enligt uppgift från Tekompaniet, i en etisk affärsverksamhet och företaget anser sig ha ett socialt ansvar. Företaget tar hand om de anställda inklusive deras familjer på olika sätt och ser bland annat till att de har en bra arbetsmiljö. Dessutom har företaget grundat en egen fond som bidrar till att utveckla landet Sri Lanka: The MJF Foundation som hjälper tusentals till ett bättre liv, dels genom hjälp till självhjälp gällande affärsverksamhet och odling och dels genom infrastruktur som sjukhus, specialkliniker, skolor etc. Sånt gillar vi!

3 kommentarer:

Cia sa...

Du är konstig du... Tyckte inte alls om ingefärateet fast jag brukar...

E-S sa...

Smaken är som baken ;) Eller i mitt fall: baken är som smaken :D

Marielle sa...

Jag var också lite teksam till ingefärssmaken - lite för starkt för mig faktiskt... Funderar däremot på att testa att marinera frukt i teet, kanske till en fruktsallad eller så.

Och blåbärsteet var jättegott!