Bara för att...
...det är helg:
För ungefär ett halvår sedan blev jag bjuden på kladdkaksmuffins och de har sedan dess funnits med i bakhuvudet. Tills för ett tag sedan då jag gjorde slag i saken och tillverkade mina alldeles egna. Nåväl, NÄSTAN alldeles egna. De gick åt som smör i solsken där de stod i kylen för den som ville att förtära. Jag passade även på att inviga min nya lilla köksassistent som jag fick i examenspresent från en mycket omtänksam och stolt mor! Den fungerade perfekt för ändamålet och lämnade inget övrigt att önska :) Tack kära mor!
Okej, tillbaka till kladdkaksmuffinsen! För att få ca 10 stora muffins eller ca 16 små gör du så här:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Vispa 2 ägg, 2 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker vitt och pösigt. Smält 50 g smör, häll i 0,5 dl matolja och 1 dl ljus sirap, blanda det med äggsmeten. Blanda 2 dl vetemjöl, 0,5 dl - 1 dl kakao, 1 tsk bakpulver och en nypa salt och vänd försiktigt ned detta i smeten. Hacka 100 g god mörk choklad och smält i ett vattenbad. Blanda med smeten. Fördela smeten i antingen stora eller små muffinsformar och fyll till ca två tredjedelar. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i cirka 12 minuter för de små och några minuter längre för de stora. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut och det är helt normalt! Låt svalna och servera med glass eller grädde och favoritbären.
Fruktansvärt goda grejer det här! Har aldrig använt sirap i tidigare vanliga kladdkakor men måste säga att den gav muffinsen en lite segare konsistens. De blev med andra ord inte så lösa som stora kladdkakor blir ibland. Mumma!
Fruktansvärt goda grejer det här! Har aldrig använt sirap i tidigare vanliga kladdkakor men måste säga att den gav muffinsen en lite segare konsistens. De blev med andra ord inte så lösa som stora kladdkakor blir ibland. Mumma!
1 kommentar:
mmmmmm :) Jag bakade snoddaskakor idag, men de blev inte alls lika goda som de här verkar....
Skicka en kommentar