fredag, juli 11, 2008

Vilken är din favoritmacka?

Vilken är den godaste frukostsmörgåsen du kan tänka dig? Inte sådana man äter till lunch på ett trendigt fik eller slänger ihop till utflykten. Vad äter du för goda smörgåsar till frukost? Inte något sådant där "jag äter knäckebröd utan smör till gröten". Vilken är din favorit favorit favorit-älsklingsfrukostmacka?

Jag har två. Antingen är det lingongrova med massor av smör, ett lager ost, skivad avocado och lindö-chili-salami på. Det är gott och man står sig länge! Ett annat alternativ är lite mindre stadigt.... Hönökaka med mycket smör och ost på, skall doppas i varm oboy! Fy fan vad gott!

5 kommentarer:

E-S sa...

Jag älskar Skogaholmslimpa med mycket smör och ost på som man doppar i varm choklad. Det är inte mycket som slår det. En annan favorit är stekt ägg och kaviar också på skiva av ovan nämnda limpa. De här kombinationerna var något som ofta stoppades ner i min matsäck vid diverse utflykter när jag var mindre. Nu är det dock ett tag sedan jag åt dem. Något som jag ätit mer nyligen och som jag verkligen älskar är skivad leverpastej, gräddost och inlagd gurka på vilket bröd som helst egentligen. Och tekakor med ost och skinka... Mmmm... Märks det att jag är hungrig?! :)

Olof sa...

Jag älskar smör. Så korrekt vore att säga: Vilket bröd vill du ha till smöret. Eller: jag tar gärana en extra tjock skiva bröd fär då¨får man ju bre på mer smör.

Så min favvomacka är smörsmörsmörgåsen

emma sa...

Absolut onyttigaste är nog nybakad franska, eller nyköpt med massor av smör och ost eller bara smör. Annars gillar jag knäckemacka med avocado, och kalkon, eller rostat med ost och oboy, åt jag när jag var liten.

Rasmus sa...

Knäckebröd eller mörkt saftigt rågbröd med tunt strimlad salladslök, skivade, riktigt mogna tomater, havssalt, basilikablad och skivad, kall färskpotatis. Möjligtvis några droppar olivolja på tomaterna. Godare macka existerar inte.

Chokladbloggen sa...

Mammas hembakta vita bröd med Pastejkökets leverpastej :)