söndag, januari 13, 2008

Ugnsbakad lax med rotsaker

En enkel grej att göra för den som behöver lite inspiration - ser trots allt lite avancerat ut och är dessutom väldigt gott :)

Hela tallriken består av följande råvaror: potatis, morötter, broccoli, rödbetor, lök, lax (portionsbit hade jag), färsk bladspenat, körsbärstomater, avocado, fetaost och creme fraiche. Sedan lite salt och peppar, olja och smör.

Klyfta potatis, morötter, rödbetor, broccoli och lök. Jag började med att ställa in potatis, rödbetor och morötter i ugnen och stekte dem tills de var nästan färdiga, då fyllde jag på med broccolin och löken. Allt som allt kanske 40 min (30+10) i 200 grader - men det varierar ju med storlek och ugn... Laxen stektes också i ugnen med olja och smör. Jag använde falksalts flingsalt med citron och ordentligt med peppar. Den fick vara inne ca 15 min.

Salladen bestod av bladspenat, tomater, lök, fetaost och avocado. Salt och olivolja smaksatt med citron på. Sedan är det en enkel röra på creme fraiche, peppar och fetaost :)

1 kommentar:

Mungbönorna sa...

Åh... ni är så duktiga! Titta vilken fin mat.. *suck* När jag har kräkts färdigt färgen över skåpen så, då SKA jag också!
/Majsan