torsdag, november 29, 2007

Rättvisemärkt i Sundsvall

Nu har vi äntligen anledning att köpa en extra kopp kaffe eller te här i Sundsvall! Kolla in och testa Barista som ligger i den ny-gamla gallerian In, vid rulltrappan upp från Systembolaget. Företaget serverar rättvisemärkta produkter och har varit först på marknaden med mycket av det som säljs i kaféet. På gång är nu bland annat en rättvisemärkt läsk, närmare bestämt Ubuntu (visst bara måste man gilla namnet!?), en cola som är gjord på rättvisemärkt socker. Enligt Barista kommer 33 % av vinsten från försäljningen av Ubuntu gå till olika projekt i Afrika. Och trots att Ubuntu är dubbelt så dyr som vanlig cola att köpa in, så menar Barista att vi konsumenter inte kommer att märka något av detta då företaget valt att inte ta ett högre pris än på vanlig cola. Detta motiverar man med att man inte vill att kunderna ska behöva betala mer för ett etiskt val! Dubbelt bra alltså! Och om du undrar vad Ubuntu betyder: "I am what I am, because of what we all are". Mycket tänkvärt!

(Bild från Barista)
Nu hoppas jag att lanseringen av Ubuntu inte dröjer allt för länge här i Sverige och ser dessutom fram emot ett besök på det nya kaffehaket i stan! Hoppas vi ses där!

1 kommentar:

Cia sa...

Provade den här när jag var i Sundsvall förra veckan och blev positivt överraskad! Tyckte till och med att det var lite godare än vanlig cola... Någonting med eftersmaken tror jag...

Däremot tror jag inte på att Barista inte tar mer betalt för den här colan än vanlig, det är nog så att de tar lika mycket betalt för vanlig cola som för den här :) Eller är det så jävla dyrt med cola nu för tiden?