Tacopaj
Den här varianten av tacopaj ramlade jag över någon gång för ca 9-10 år sedan, på ett jobb. Pajen klarade fallet och sedan dess har jag gjort den otaliga gånger och den är alltid lika uppskattad av alla. Att den dessutom är enkel att göra är bara en av de saker som gör att jag tycker om den så mycket!
Fräses ihop i en gryta:
Ca 500 g köttfärs
1 gul lök
Champinjoner efter smak
1 påse tacokryddmix + 1 dl vatten
Rörs ihop:
2 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
2 dl riven ost
Svartpeppar efter smak
Skiva:
Tomatskivor från 2 tomater
Latmanspajskal:
100 gram smör
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 krm salt och peppar ev. lite cayennepeppar
3 msk kallt vatten
Smält smöret till pajskalet. Blanda mjölet med bakpulvret och kryddorna. Rör ned detta i kastrullen när smöret fått svalna lite. Arbeta ihop snabbt. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter på 225 grader. Ta ut ur ugnen och strö över köttfärsen. Lägg tomatskivor ovanpå köttfärsen och smeta på guckan överst. Grädda i 225 grader i ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar