lördag, juni 30, 2007

Oh. My. God.

Jag låter receptet (som min mor hittade i IcaBuffé) tala för sig självt den här gången.

Ca 20 st jordgubbsmuffins med vit choklad:
Sätt ugnen på 200 grader.

Rör ihop 6 dl vetemjöl och 4 tsk bakpulver. Tillsätt 3 dl flytande smör, 3 dl socker, 4 ägg och 1 dl lemon curd och blanda detta. Vänd ner 200 gram hackad vit choklad och 1 liter jordgubbar som du delat i halvor. Fördela den ack så goda smeten i stora muffinsformar. Sedan gräddas dessa mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ord kan inte beskriva dessa vakendrömmar...


Tips:
  • Nästa gång jag gör dessa funderar jag på att byta ut den vanliga vita chokladen mot vit choklad med limesmak. Det var absolut inget fel på den vita vanliga men jag kan föreställa mig att limesmaken skulle fungera bra tillsammans med lemon curd-smaken.
  • Vi gjorde hälften med hallon och hälften med jordgubbar och de med hallon blev precis som de med jordgubbar: väldigt, väldigt goda.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Åhhhh sånt här vill man inte läsa på morgonen när man bestämt sig för att försöka hålla igen.

Sara sa...

Jag gjorde dom muffinsen förra veckan, både jag och sambon har ätit av dom så det har stått härliga till här hemma, jag älskar dom och kommer att testa med hallon nästa gång. Något jag tycker är lite synd att är den vita chokladen bara "försvinner".
Upplevde du också det ?

E-S sa...

Hej Sara! Den vita chokladen försvinner i viss mängd, visst gör den det... Funderar på om man ska hacka chokladen i större bitar för att undkomma det problemet. Detta då det ibland dök upp (!) en stor bit choklad, vilken verkade ha klarat sig undan de övriga smakernas påverkan. Det är iaf kul att se hur lycklig en liten bit vit choklad kan göra en! "Ja, där var en!!"

Christina: Är inte de dagarna för många, de då man bestämt sig och sedan som av en slump ramlar över ett recept som verkar vara en liten bit av himmelriket?! Ack, denna vånda... :)

Anonym sa...

Jag hade också tänkt testa dem när jag såg dem i tidningen, men har inte kommit till skott än... får se om jag får lite tid över i helgen kanske :)

Sara sa...

Det lät som ett vettigt förslag, hacka chokladen ska jag prova nästa gång. Tror du det funkar med frusna hallon eller blir det för geggigt ?

Sara sa...

Jag kollade på receptet i ICA Buffé och det står faktiskt hackad choklad, så nu vet jag det :)

E-S sa...

Låt i så fall de frysta hallonen rinna av först. Och vi stoppade ner dem först efter vi hällt upp smeten i formar eftersom vi gjorde hälften med jorgubbar och hälften med hallon. Det blev faktiskt bra! Men min favvo är ändå de med jordgubbar!

Hackad it is :)

E-S sa...

Cia: Gör definitivt det! Det tar inte så lång tid. Ca 35 minuter inklusive gräddningen!