fredag, december 01, 2006

Tapenad och crostini

Här kommer lite tips på gotta inför helgen:

Tapenad:

4 dl svarta och gröna oliver utan kärnor
½ dl kapris
2 msk färsk hackad timjan, eller basilika

4 vitlöksklyftor
1 msk balsamicovinäger
Pressad citron

½ dl matolja
Grovmalen svartpeppar

Mixa ihop allt men tillsätt oljan under tiden som du mixar. Det gör inget om konsistensen är lite grov.

Tips på tillbehör:

Bild: http://zeta.ballou.se/templates/product.aspx?page_id=332

Crostini:

Du kan även göra dina egna crostini genom att ta exempelvis ciabattabröd och skära i bitar. Grilla brödskivorna i ugnen eller en stekpanna. Gnid sedan in brödet med vitlöksklyftor som du delat på. Pensla till sist varje bit med olivolja.


E-S

2 kommentarer:

Mungbönorna sa...

Jag älskar tapenad, så det här kommer helt klart att testas! har du provat själv? Cia

Mungbönorna sa...

Japp, gick åt som smör i solsken! Fick receptet för kanske sex år sedan. Har aldrig ångrat att jag bad om det :)