Tapenad och crostini
Här kommer lite tips på gotta inför helgen:
Tapenad:
4 dl svarta och gröna oliver utan kärnor
½ dl kapris
2 msk färsk hackad timjan, eller basilika
4 vitlöksklyftor
1 msk balsamicovinäger
Pressad citron
½ dl matolja
Grovmalen svartpeppar
Mixa ihop allt men tillsätt oljan under tiden som du mixar. Det gör inget om konsistensen är lite grov.
Tips på tillbehör:
Bild: http://zeta.ballou.se/templates/product.aspx?page_id=332
Crostini:
Du kan även göra dina egna crostini genom att ta exempelvis ciabattabröd och skära i bitar. Grilla brödskivorna i ugnen eller en stekpanna. Gnid sedan in brödet med vitlöksklyftor som du delat på. Pensla till sist varje bit med olivolja.
Du kan även göra dina egna crostini genom att ta exempelvis ciabattabröd och skära i bitar. Grilla brödskivorna i ugnen eller en stekpanna. Gnid sedan in brödet med vitlöksklyftor som du delat på. Pensla till sist varje bit med olivolja.
E-S
2 kommentarer:
Jag älskar tapenad, så det här kommer helt klart att testas! har du provat själv? Cia
Japp, gick åt som smör i solsken! Fick receptet för kanske sex år sedan. Har aldrig ångrat att jag bad om det :)
Skicka en kommentar