Rabarberpaj med fluff
Pajdeg:
100 g rumstempererat smör
2 dl mjöl
1 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
Rabarberkompott:
Ca 300 g skalad och finhackad rabarber
1 dl socker
Fluff (maräng):
3 äggvitor
1 dl socker
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop ingredienserna till pajskalet till en smulig deg. Tryck ut degen i en gammal hederlig pajform. Förgrädda i ugnen i ca 10 minuter. Under kokar du ihop rabarber med strösocker i en kastrull på medelvärme. Du vill uppnå en syltig konsistens. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner sockret och vispa i ytterligare ca 5 minuter. Häll i kompotten i det förgräddade pajskalet och bred ut fluffet ovanpå. Grädda i ugnen ca 10-15 minuter så marängen får fin färg. Servera med vispad grädde smaksatt med vanilj, lite vaniljglass eller bara som den är.
Ska vi slåss om sista biten?
1 kommentar:
åh! vem har mormors recept på den stenhårda pajen?
Skicka en kommentar