söndag, juni 22, 2008

Matbröd

Här kommer ett recept från Leila Bakar... Jag har bakat Marielles bröd massor av gånger och det här verkar vara nåt snarlikt, kan vara bra att ha och variera sig med!




Turbosnabb filmjölkslimpa


Till 1 limpa:
4 ½ dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl torkade aprikoser eller fikon
1 dl hasselnötter
1 dl russin
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 ½ dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrö
1 ½ tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
1½ tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
Havregryn


Sätt ugnen på 200 grader. Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölksblandningen.


Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att papperet sticker ut över kanterna. Fyll formen med smeten, strö över lite havregryn och grädda mitt i ugnen i ca 45 min.



http://recept.nu/1.18332/leila_lindholm/matbrod/filmjolkslimpa

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh vad längesedan jag gjorde filbröd! Har inte haft annat än russin i så aprikoser måste jag prova. Jag gör mina limpor i långpannan och skär ut tre långa limpor.