Korv utan kött
Jag hade länge, och har fortfarande till viss del, extrem korvfobi. Jag var på ett charkuteri när jag gick i femman och redan innan det hade jag klart för mig att man inte kunde vara säker på vad som fanns i korven på grund av de fruktansvärt små beståndsdelarna de består av. Vad som fanns i korven fick jag inte reda på på charkuteriet heller, men jag fick se korvsmet. Jag ville spy. Fy fan.
Efter det hade jag ännu svårare att äta korv, liksom köttbullar och hamburgare och andra varor som var sammansatta av finmalet "kött". (Köttfärs har dock av någon anledning alltid fungerat bra.) Under nästan tio år åt jag inget av det och när jag för två år sedan var in på McDonalds i Milano på grund av näringsbrist var det första gången på väldigt länge jag åt hamburgare...
Idag har jag arbetat mig förbi min psykologiska spärr och litar på att det är hyfsat okej grejer jag stoppar i mig. Den här sommaren har till och med kryddade korvar blivit en storfavorit, även fast det tidigare var det enda jag tillät mig att äta eftersom korvsmaken blev bortkryddad :)
Iallafall, Råd & Rön har gjort ett test på grillkorvar och det har visat sig att några av dem som testades enbart bestod av en tredjedel kött, resten var vatten, potatismjöl och kryddor. Min favorit Scans Red Hot Chorizo kan dock ståta med 65% kött. Det här har tidigare varit det stora problemet för mig. Om 65% är kött, vad är då de andra 35 procenten? inälvor? Nej jag litar på att det är potatismjöl och vatten nu för tiden :) skönt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar