måndag, mars 10, 2008

Palsternacksmousse

Förstrött slog jag upp första bästa sida i tidningen Kollega som kom i min brevlåda idag. Döm om min förvåning när det råkade vara på en sida med recept på god och relativt nyttig mat! Där fanns allt jag behövde inför dagens middag. Jag gjorde genast slag i saken och tog fram ett paket fisk ut frysen och säkrade att palsternacka fanns i kylen.

Palsternacksmousse:
Recept för fyra portioner

500 g palsternacka
1 potatis
1 gul lök
½ liter grönsaksbuljong
Olivolja
3 msk creme fraiche
Salt och peppar

Skala och dela potatis och palsternacka. Hacka löken och fräs i en kastrull. Tillsätt potatisen och palsternackorna och rör om. Häll i buljongen, låt koka upp och sänk sedan värmen. Sila bort vätskan efter ca 20 minuter och mixa alltsammans med en mixerstav. Tillsätt sedan creme fraiche. Salta och peppra efter smak.

Behöver jag tillägga att detta smakade gudomligt? Jag och palsternacka är sedan tidigare riktigt goda vänner, och inte blev vårt förhållande sämre av det här receptet!

Inga kommentarer: