torsdag, januari 24, 2008

Kebabsås

Kebabkött med ugnsrostad potatis, palsternacka och morot och kebabsås med vitlök samt stark tomatsås

För att få den perfekta hemgjorda kebabtallriken krävs en god kebabsås. Jag gav mig ut på internet efter ett recept. Och det finns många. Det pratas om A-fil, vanlig fil och gräddfil men eftersom jag för närvarande inte äger något i filväg, tog jag lite från många olika recept och improviserade fram ett eget. Dock utan fil.

Kebabsås med vitlök
ca 2 portioner

2 msk naturell matlagningsyoghurt
1 msk majonnäs
2 msk creme fraiche
Hackad persilja efter smak
Chilipulver eller malen chilipeppar efter smak
Cayennepeppar efter smak
1 klyfta pressad vitlök
Salt
Peppar

Blanda allt och servera kyld.

All god kebab serveras dessutom med en stark tomatsås. Man kan med fördel använda tomatsåsen som du hittar här. Kom bara ihåg att krydda med cayennepeppar och lite chilipulver så du får lite sting i såsen.

Inga kommentarer: