tisdag, december 12, 2006

Olivbiffar med fetafyllning och tomatsås

Något som jag gillar väldigt mycket är ju fetaost. Inte långt efter kommer oliver. Genom att kombinera dessa två kommer man väldigt nära himlen! Detta är ett recept som jag haft stor användning av. Passar både till vardags och till lite festligare tillfällen. Tillbehören går självklart att variera. Jag brukar välja pasta och en kalorisnål tomatsås till.

Tomatsås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 burk krossade tomater (400 g)
3 msk chilisås av ketchuptyp
2 tsk örtkryddor
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk socker
½ röd paprika

Riv lök och paprika fint. Fräs tillsammans med vitlöken och olivoljan i en kastrull. Rör ner de krossade tomaterna, chilisås, örtkryddor (jag brukar ta timjan eller oregano), salt, vitpeppar och socker. Låt koka i ca 15-20 minuter. Istället för paprika kan man riva morot, palsternacka eller selleri och ha i såsen.

Biffar
Ca 400 g köttfärs
4 msk ströbröd
1 ½ dl mjölk eller vatten
1 ägg
1 ½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1-2 msk råriven gul lök
vitlök
½-1 dl hackade oliver, svarta och/eller gröna
100 g fetaost
2-3 soltorkade tomater

Blanda ströbröd med mjölk eller vatten. Låt svälla 10 miuter. Tillsätt ägg, salt, peppar, lök, vitlök, oliver och soltorkade tomater. Blanda i köttfärsen. Forma färsen till 8 platta biffar. Dela osten i bitar och lägg på varje biff. Vik upp färsen runt osten och forma till ovala biffar. Stek dem sedan i 2-3 minuter på varje sida på medelvärme.

Enjoy!
E-S

1 kommentar:

Mungbönorna sa...

Gud va gott!! måste prova :)