torsdag, januari 17, 2008

Het soppa med räkor och röd curry

Här kommer resultatet av en första testlagning ur Linn Larssons "Kokbok för Kära"


Het soppa med räkor och röd curry - 4 portioner
1 lök
2 morötter
4 potatisar
thai röd curry krydda
1 liter grönsaksbuljong
1 burk krossade tomater
1 burk kikärtor
2 dl gröna ärtor

Till servering:
200 g tigerräkor - men det gick minst lika bra med vanliga ;)
2 dl matlagningsyoghurt
Gräslök/persilja

Skala lök, morötter och potatis. Hacka löken, slanta morötterna och skär potatisen i ca 2cm kuber. Stek i en gryta med lite olja ca 5 min, tillsätt sedan röd curry (currypasta) efter egen smak och tillsätt sedan buljongen. Låt puttra i 10 min så att potatisen och morötterna blir mjuka. Tillsätt krossade tomater, kikärtor, samt ärtorna och låt sjuda ett par minuter. Salta och peppra om du vill, eller tillsätt mer curry. Servera soppan tillsammans med räkorna, en klick yoghurt och lite grönt som garnityr.



Så enkelt var det!

Jag fick improvisera lite när jag gjorde min soppa; kikärtor blev till kidneybönor och ärtorna till lite wokgrönsaker - men jag är mycket nöjd men min variant också!
Och, boken är jättefin :)

3 kommentarer:

March sa...

looks pretty good!

Pumita sa...

Det här är ju precis i min smak! Utan kött och allt! *mums*

Anonym sa...

Åh, precis min favorit - röd curry med räkor!