Pytt på annat sätt
Härom veckan gjorde jag en enkel variant på vardagsmaten. Egentligen var jag inte sugen på något särskilt, men rödbetor har stått högt i kurs hos mig ett bra tag nu så jag funderade på vad jag skulle hitta på medan jag glodde långt in i kylen och frysen. Plockade i alla fall ut det jag hittade - vilket bestod av potatis, lite kyckling, morötter, rödbetor, körsbärstomater, fetaost, lite blandad sallad (ruccola, bladspenat och röd mangold) och några nypor av ytterligare en ost - Castello Marquis. Potatis, morötter och rödbetor hackades i mindre bitar, kokades och åkte sedan in i ugnen tillsammans med några tomater. Kycklingen strimlade jag och då den brynts klart blandade jag ner den med resten. Salladen och osten vändes ner och sedan var det bara att sleva i sig. Enkelt, snabbt och en trevlig variant på pytt i panna. :)
2 kommentarer:
Sån där mat gillar jag!Men det var väl färska rödbetor?
Hej Karin!
Alldeles riktigt - färska rödbetor var det :) Skala, hacka och koka, mmm... Skulle kunna äta kokta rödbetor med smör varje dag tror jag!
Skicka en kommentar