lördag, februari 09, 2008

Grovt lingonbröd

Det här är ett gott grovt lingonbröd som går oerhört smidigt att få ihop. Man kan lätt kliva upp en seg söndagmorgon och röra ihop det här utan att alltför mycket energi går åt. Men trots den lilla ansträngning som behövs blir brödet mycket, mycket gott!


Du behöver:
5 dl vetemjöl
2 dl grovt rågbröd
1 dl solroskärnor
½ dl krossat linfrö
½ dl rågkross
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
5 dl naturell yoghurt
1 dl lingonsylt

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång form som rymmer 1,5 liter. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt yoghurt och lingonsylten och rör ihop. Häll allt i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 70 minuter. Stjälp upp brödet på galler. Ät och må gott!

Det här receptet har jag nyligen fått av min mor. Hon har den senaste veckan blivit bjuden på brödet på två helt olika platser i landet, av två av varandra helt oberoende personer. Sådana tillfälligheter är ganska roliga, särskilt när det är så gott!

2 kommentarer:

Marielle sa...

Mmm, det där såg ju riktigt gott ut... Måste testa nån gång framöver :)

E-S sa...

Gör det! Du kommer inte att ångra dig :)