Fiskgratäng
Gårdagens middag blev som planerat fiskgratäng. Jag måste erkänna att det var första gången jag gjorde fiskgratäng själv. Förut har jag bara köpt färdiga och värmt i ugnen, fast jag har lite svårt för dessa då fisken alltid blir gummiaktig. Jag har fått för mig att det är svårt att göra fiskgratäng, men ack så fel jag hade :) Det här receptet är också från Exressens Leva & bo-tidningen och jag kan varmt rekommendera det.
Det är beräknat till 4 portioner och tar ca 35 min att tillaga. Man behöver:
500 g fiskfilé (vi hade torsk men vilken som helst funkar nog)
750 g potatis
1/2 dl vetemjöl
6 dl lättmjölk
2 msk flytande margarin
1 msk pressad citron
1 msk hackad persilja (vi använde dill istället)
300 g skalade räkor
salt och nymalen svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en ugnsform och strö över salt och peppar. Koka potatisen med skal i 8 minuter. Häll av vattnet och låt dem svalna lite. Vispa ihop mjöl och mjölk i en kastrull och lägg i margarinet. Låt sjuda under omrörning i ca 3 minuter. Tillsätt sedan pressad citron och persilja och smaksätt med salt och peppar. Blanda i räkor och häll såsen över fisken. Skala potatisen och riv den grovt som ett täcke direkt över ugnsformen. Gratinera i 25 minuter tills fisken är kokt och ytan är frasig och har fin färg. Servera med rivna morötter eller en god sallad.
Så lätt men så underbart gott!
/Marie
2 kommentarer:
Marie... vet knappt vad jag ska säga... Du imponerar stort! :0)
/Maria
Haha, det kan jag väl inte påstå. Men jag lagar (för mig) nya maträtter iaf ;)
Skicka en kommentar