Chokladmoussetårta
Denna tårta hittade jag i en av mina favortikokböcker: Kladdkakor - nya och gamla favoriter för den chokladälskande hemmabagaren, av Maria Öhrn. Tårtan är enkel att göra, mäktig och mycket god!
Botten:
300 g mandelmassa
3 ägg
2 msk kakao
Mousse:
200 g mörk blockchoklad
6 After Eight
1 äggula
3 dl vispgrädde
Börja med att smöra och bröa en form med löstagbar kant.
Riv mandelmassa fint och blanda ner äggen, ett i taget. Tillsätt kakaopulvret och häll smeten i formen och grädda sedan i ca 25 minuter på 175 grader
Smält chokladen över ett vattenbad och bryt ner mintchokladen mot slutet. Rör om ordentligt i chokladen och låt den sedan svalna ordentligt, annars gör äggulan att smeten stelnar.
Under tiden chokladen svalnar kan du vispa grädden, dock inte för hårt. Låt sedan grädden stå framme i rumsvärmen. När chokladen svalnat rör du ner äggulan i chokladen och vänder därefter ner grädden i smeten.
Bred moussen över kakan och förvara i kylen eller frysen.
Allra sist garnerade jag med After Eight.
2 kommentarer:
Detta är verligen ett recept i min smak! Det måste jag prova någon gång. Tack för inspirationen!
Nemas problemas =) Den är precis så god som den låter!
Skicka en kommentar