fredag, april 20, 2007

Tjocka revbensspjäll med bulgur

Kanske lite sent att tipsa om fredagsmiddag nu, men det här funkar lika bra på lördagar! Hemköp har just nu extrapris på tjocka revbensspjäll, som för övrigt är bland det godaste som finns. Receptet fick jag på Hemköps egen sida, vissa modifieringar har dock genomförts av undertecknad :)

Till 4 portioner:
1 kg tjocka revben
2 msk soya
1/2 tsk salt, vitpeppar
1–2 tsk timjan

Bulgur:
4 portioner bulgur kokad med grönsaksbuljong
1 pkt fryst bladspenat, 250 g
1 pkt bacon
1–1 1/2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

Lägg revbenen med köttsidan upp på ugnsfast form. Pensla med soya och kryddor. Stek i ugn på 175° i 1 tim.
Vänd på revbenen och pensla på soya och krydda andra sidan. Stek i ytterligare 30–40 minuter (tills köttet går att lossa från benen).
Koka 4 portioner bulgur tillsammans med grönsaksbuljong.
Klipp bacon i små bitar och stek knaprigt. Häll av fettet ur pannan. Skär den frysta spenaten i bitar och rör ner i baconet. Häll på grädden och låt koka ihop några minuter. Salta och peppra. Blanda i bulguren i spenat- och baconblandningen.

Mumma!
E-S

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bilden ser nästan ut att komma från Elle Mat & Vin :) Har du tagit den själv?

Anonym sa...

Jupp. Den är helt min egen! Kul!