onsdag, april 25, 2007

Kyckling med ädelostsås

Det här är en god kycklingrätt som jag brukar slänga ihop ibland. Den går snabbt att göra och ingredienserna är få. Väldigt lyckat en vanlig vardag alltså!

Det du behöver är 2 kycklingfiléer, färska champinjoner (hur många bestämmer du själv), ½-1 paket bacon, 3 dl grädde eller matlagningsdito samt en bit gräddädelost.

Hacka kycklingefiléerna i små bitar, samma med le bacon och champinjonerna. Stek kycklingen i smör. Blanda i baconet när kycklingen är genomstekt. Blanda sedan ner champinjonerna. Spä på med grädde och bryt till sist ner ädelosten i småbitar i grytan. Låt koka upp och sedan småputtra på plattan tills osten har smält och allt hunnit koka klart, ca 20 minuter.

Servera med ris eller klyftpotatis.

E-S

2 kommentarer:

Anonym sa...

låter gott!

köpte en ädelost idag för att göra min ädelostsås med skinka, men kanske ska testa den här istället!

Anonym sa...

Det tycker jag :)