torsdag, april 26, 2007

God gnocchi


Hade inger bättre namn på den här pastarätten än God gnocchi. Men det duger nog :)
Måste säga att jag blev förvånad över hur färsk gnocchi ser ut. Har bara ätit "vanlig torkad" gnocchi och den färska varianten är som små små paltar, mjuka och svampiga.

Innehåll:
Färsk gnocchi
Bacon
Champinjoner
Bejbispenat
Pinjenötter

Koka pastan. Stek bacon och tillsätt, efter ett tag, champinjoner som du delat i mindre bitar. När de är färdigstekt blandar du ner spenaten och pastan samt pinjenötterna. Låt det stå ett tag på plattan så pinjenötterna får lite färg så att säga :) Strö sedan lite parmesan över om du känner för, det var supergott iaf!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gnocchi som man köper "torr" är pasta, medan "riktig" gnocchi är ett slags degklumpar som ofta är gjorda på potatis och annat... så du fick nog tag på äkta vara! har ett recept på gnocchi från scratch som jag tänkte testa så småningom när jag får inspiration :)

Anonym sa...

Åh fan. det visste jag inte :) det förklarar ju saken, men då är potatisvarianten mkt godare!