Tjocka revbensspjäll med bulgur
Till 4 portioner:
1 kg tjocka revben
2 msk soya
1/2 tsk salt, vitpeppar
1–2 tsk timjan
Bulgur:
4 portioner bulgur kokad med grönsaksbuljong
1 pkt fryst bladspenat, 250 g
1 pkt bacon
1–1 1/2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
Lägg revbenen med köttsidan upp på ugnsfast form. Pensla med soya och kryddor. Stek i ugn på 175° i 1 tim.
Vänd på revbenen och pensla på soya och krydda andra sidan. Stek i ytterligare 30–40 minuter (tills köttet går att lossa från benen).
Koka 4 portioner bulgur tillsammans med grönsaksbuljong.
Klipp bacon i små bitar och stek knaprigt. Häll av fettet ur pannan. Skär den frysta spenaten i bitar och rör ner i baconet. Häll på grädden och låt koka ihop några minuter. Salta och peppra. Blanda i bulguren i spenat- och baconblandningen.
Mumma!
E-S
2 kommentarer:
Bilden ser nästan ut att komma från Elle Mat & Vin :) Har du tagit den själv?
Jupp. Den är helt min egen! Kul!
Skicka en kommentar