måndag, februari 12, 2007

It's a pasta revolution!

Tjo och hopp alla glada!
Tänkte dela med mig av två väldigt enkla recept på vardagspasta. Som vanligt är det mest lite hopplock av vad som fanns hemma och lite lagom dos av det mesta - inga exakta mått alltså... Är ju lite dålig på det, när jag ska laga mat är oftast den röda tråden "på en höft"... Men det kan kanske ge lite inspiration om fantasin börjat tryta!


Canneloni på en höft
Färska lasagneplattor
Köttfärs (jag hade dock inte hunnit tina nån)
Spenat - vilken variant som helst går nog bra.
Krossade tomater
Champinjoner
Bönor, Majs
Fetaost och lite "vanlig" riven ost att strö över
Vitlök, salt, peppar, ev lite chili

Antingen så gör man en köttfärssås med alla ingredienserna utom fetaosten eller så väljer man att göra det vegetariskt. I vilket fall måste man koka bort en del vätska både från spenaten (om den är fryst) och tomaterna. Krydda sedan rejält. Jag smulade ner fetaosten i slutet när såsen var klar. Efter det är det bara att skära till lämpliga bitar av lasagneplattorna och klicka på lite sås. Rulla ihop och lägg dem tätt i en form så håller de ihop. (Tips: skarven nedåt) När formen är full så riv lite ost över och skjutsa in i ugnen, ca 200 grader en lagom stund - pastan är ju också nästan klar redan innan. Vill man kan man göra en vanlig bechamelsås och hälla över - då blir det lite mer lasagne över det hela.

Räkpasta eller "vad hittar vi hemma idag då"
De nedanstående ingredienserna återfanns vid en inventering av kyl och frys och resulterade i dagens singelmiddag. Inte särskilt svårt...

What to put in the pan

Räkor
Morötter
Purjolök
Majs
Zucchini
Creme Fraiche/Matlagningsyoghurt/Grädde
Vitlök
Salt & peppar
Sambal Oelek

Hacka grönsakerna och fräs morötter och zucchini i lite olja. Pressa ner lagom mycket vitlök, i med purjon och salta och peppra. Häll i fraichen eller vad du nu har hemma och lägg i räkorna och majsen. I med sambal och krydda på såsen som du vill. Låt puttra lite så kryddorna börjar kramas. Koka pasta och ät! Busenkelt!
/Tack och hej från en Myckelgensjötjej

Inga kommentarer: