Glassbomb med choklad och mango
Här kommer receptet på Nobeldesserten!
Källa: Arlaköket nr 5 2002
8 port (räckte till oss 8 gott och väl, det blev t.o.m. över!)
4 äggulor (jag tog 5 för de var så små)
1 dl florsocker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
Fyllning
1 liter mangosorbet - antingen gör man själv enligt Cias mors recept eller så köper man färdig...
Garnering enligt originalrecept: mynta och färska fikon
Nobelgarnering: riven choklad + passionsfrukt ovanpå, physalis runtom
Gör så här
Rör ihop äggulor, florsocker, kakao och vaniljsocker. Vispa grädden och blanda den med chokladsmeten. Häll smeten i en rund form, ca 3 liter. Pressa ut glassen med hjälp av en mindre rund form, ca 1 liter, så att den täcker botten och sidorna. Jag la plastfolie i både den stora skålen och runt den man pressade med - ifall det skulle fastna. Frys glassen 1-2 timmar. Ta ut glassen och ta bort den lilla formen. Fyll hålrummet med sorbet. Täck med plast och ställ tillbaka i frysen 2 timmar eller längre. Doppa formen i varmt vatten och stjälp upp glassen på ett fat. Låt stå i kylen ca 1 timme. Garnera!
Rör ihop äggulor, florsocker, kakao och vaniljsocker. Vispa grädden och blanda den med chokladsmeten. Häll smeten i en rund form, ca 3 liter. Pressa ut glassen med hjälp av en mindre rund form, ca 1 liter, så att den täcker botten och sidorna. Jag la plastfolie i både den stora skålen och runt den man pressade med - ifall det skulle fastna. Frys glassen 1-2 timmar. Ta ut glassen och ta bort den lilla formen. Fyll hålrummet med sorbet. Täck med plast och ställ tillbaka i frysen 2 timmar eller längre. Doppa formen i varmt vatten och stjälp upp glassen på ett fat. Låt stå i kylen ca 1 timme. Garnera!
Enjoy - det gjorde vi :) /Marielle
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar