Guacamole
Ikväll hittade vi en avocado i vårt kylskåp och bestämde oss för att göra en guacamole, en av de godaste sakerna jag vet! Och det är ju så himla mycket godare att göra en egen guacamole än att använda en kryddmix... Det tycker iallafall jag! Det som är bra med den är att man ofta har de flesta ingredienserna hemma så man behöver inte planera så mycket innan tillagning.
I denna användes:
Avocado
Creme Fraiche eller Gräddfil
Citronsaft
Vitlök
Salt och ev. Peppar
Cayennepeppar
Tacosås
ev. Tomat
Tortillachips
Min åsikt är att det alltid ska vara mer avocado än gräddfil eller creme fraiche i en guacamole, men det anpassar man ju som man vill, jag brukar ha några matskedar ungefär. Kryddorna och citronen kan man också anpassa mängden lite som man tycker det smakar bäst. Jag tycker inte det ska vara för mycket citron och inte heller vitlök, men man ska åtminstone känna smaken av båda. Ett tips är att ha i citronen relativt tidigt för att undvika missfärgningar. Viktigast för mig är cayennepepparen och tacosåsen så man får lite smak! Jag brukar köra på rätt rejält med dem. Anledningen till tacosåsen är att i en riktig guacamole ska det finnas hackade tomater och lök, det här är en fuskversion som ändå ger lite mer struktur. Nackdelen med det är att guacamolen lätt blir brunaktig (men det smakar fortfarande lika gott:). Om man vill göra riktigt fint garnerar man med lite hackade tomater på toppen! Serveras med tortillachips med chilismak.
Som så mycket annat i snacks och tilltuggsväg är detta recept influerat av min mamma. Ytterligare en karakteristisk sak som passar på mina recpet är att det är; Snabbt & Lätt & Gott!
Cia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar