fredag, juli 17, 2009

Glassiga minnen

Det är helt fantastiskt vilka minnen en så kallad glasskarta kan frambringa! Endast en titt på glassarna för ett speciellt år får i alla fall mig att minnas nästan exakt var man befann sig och vilken glass som man kände att man aldrig skulle sluta köpa och äta, hur gammal man än blev.

Sommaren 1988 exempelvis, dök det upp en nyhet, Fruit Line, för en jämn och blank femma. Det fanns inget godare minns jag att jag tänkte en kort stund den sommaren. Dock har jag för mig att jag hade en del problem med uttalet av glassnamnet när jag skulle beställa glassen i kioskluckan. Men jag gav aldrig upp. Vankades det glass var det bara att bita i det sura äpplet om man skulle få den glass man så gärna ville ha. Intressant med Fruit Line är för övrigt att den enligt glasskartan benämns som nyhet i tre år i rad...

Sommaren 1993 föråt jag mig på Spirello, som fem år senare döptes om till Twister. Det var den sommaren som Kusin Vitamin hade det överlägset bästa sommarjobbet på kiosken, och tungan blev alldeles rosa av de ca 4 Spirello som maniskt intogs dagligen. Hade jag fått välja glass ur sortimentet från 1993 idag, hade jag nog snarare hellre valt en Jappglass. Ja, smaken ändrar sig ju sägs det.

GB-glasskarta från 1993

Bild från www.gb.se

2 kommentarer:

Maria sa...

Å vilken härlig tillbakablick =) Jag saknar fortfarande SPINN!!

Cia sa...

Jag har boken Glassnostalgi, den är full av glasskartor sedan de första började komma. Otroligt roligt att titta på!