onsdag, juli 08, 2009

Linas Matkasse


Jag hann testa Linas Matkasse en vecka innan det blev sommaruppehåll. Men det var en bra vecka!

Konceptet: 5 middagar för 4 personer. Enkla recept. Nyttig och varierad mat utvald av en dietist. Hemleverans.

För min del var det just det där med nyttig och varierad mat som var nyckelordet. Jag känner mig absolut inte så stressad att jag inte hinner gå till affären. Jag älskar att göra det och det är något jag inte kommer förlora. Linas Matkasse levererar varannan vecka så däremellan har jag vilka möjligheter som helst att handla min egen mat. När jag handlar har det däremot funnits en tendens att bli samma maträtter gång på gång. Jag har inte någon aning om hur nyttig maten jag lagar är, men jag vet att den inte är särskilt varierad.

Vi som är två personer får en varsin matlåda eftersom recepten ska räcka till fyra. Det är bra! Vi skulle till och med kunna minska receptet litegrann och spara vissa varor till vår egen vecka.

Vår första vecka var verkligen en hit. Maten var otroligt god och den var lättlagad på riktigt. Det var ett rent nöje att laga mat tillsammans i köket igen. Det enda jag inte var nöjd med var bönorna i pastasalladen :) Jag lär mig aldrig att tycka om dem... Jag får kanske se det som ett sätt att lära mig äta nu när de ändå finns hemma.

Efter sommaren fortsätter leveranserna och jag kommer fortsätta uppdatera om det då för att få mina synpunkter lite mer nyanserade, och för att ni kanske kan få bra tips på mat!

Det här är vad vi åt:
A Medel: Ugnsbakade (eller grillade) grönsaker med lax och kokt färskpotatis
B Medel: Kycklingpasta med vitlöksfrästa tomater & färsk basilika
C Medel: Varm färskpotatissallad med bräckt kassler och äppel-slaw
D Snabb: Ljummen pastasallad med små svarta bönor & kalamataoliver
E Tuff: Grillad aubergine och köttfärsbiffar med tzatziki i pitabröd

4 kommentarer:

E-S sa...

Det är sånt här som kan ge mig lite ångest över att inte bo i Sthlm... Vill också ha! Verkar så smidigt att inte behöva planera så mycket själv, och att dessutom få varorna till dörren är ju guld värt!

Camilla sa...

Låter väldigt bekvämt! Vad kostar en sådan där matkasse?

E-S sa...

Hej Camilla!

Cia är på bloggpaus men väntas åter vilken dag som helst, och då kommer hon säkerligen att svara på din fråga!

Cia sa...

E-S: Ångest bör du ha :) Kom hit!

Camilla: Det kostar 759 kronor per vecka med ordinarie pris, men titta efter kampanjer, det går att få det lite billigare ibland. Påsen är beräknad för fyra personer så det innebär att priset ligger på lite under 200 kronor per vecka och person för 5 middagar.