Jag kan ju som sagt inte äta med pinnar. Men lite roligare blir det allt när man har gjort sin egen sushi. Snygga eller hur? Inte så svårt och inte så dyrt. Det viktigaste är lax, avokado och risvinäger.
Jag har faktiskt hunnit göra en gång till sen sist, jag fixar när jag kommer nästa gång! Vi kan sitta hela eftermiddagen på Bishops och sen gå hem och göra sushi :)
Mungbönan är en ettårig ört med små frukter och knappt ärtstora frön, bönor.
Arten anses härstamma från tropiska Asien och odlas i bl.a. Indien, Iran, Östafrika och Grekland.
Emma-Sara, Stina, Sofia, Jessica, Maria, Cia, Marielle och Marie härstammar från Nora, Norsjö, Kalix, Göteborg, Hällefors, Söderhamn, Myckelgensjö respektive Sundsvall och träffades under sin studietid i Sundsvall. Nu när studierna är avslutade är vissa groddar kvar i Sundsvall, medan vissa har spritt sig till Stockholm, Kiruna, Dublin alternativt tillbaka till sina hemtrakter. Mungbönorna är dock fast beslutade att hålla kontakten och denna blogg är en av kontaktkanalerna.
Har du provat ett av våra recept? I original eller med ändringar? Det är jätteroligt att få höra hur det har gått och vad ni har tyckt! Skriv gärna en rad i kommentarerna till respektive recept eller i gästboken! Tveka inte heller att skicka in ett av dina favoritrecept till vår mailadress (se nedan)!
2 kommentarer:
Mycket fina! Kom gärna hit och gör nästa gång :)
Jag har faktiskt hunnit göra en gång till sen sist, jag fixar när jag kommer nästa gång! Vi kan sitta hela eftermiddagen på Bishops och sen gå hem och göra sushi :)
Skicka en kommentar