Lax på Lillselevis
4 portioner (men det räcker nog till fler...)
1 lax (1-2 kg) filéeas och benas ur - men behåll skinnet.
Lägg laxen i en smord långpanna med skinnsidan ner. Salta filéerna och krydda med pepparmix (eller blanda lite själv) och grillkrydda. (Knorr enligt receptet men inte tror jag att det är så noga...) Var inte blyg när du kryddar och saltar. Täck sedan filéerna med 2 burkar crème fraiche och strö ströbröd över det hela. Klicka 2-3 msk smör mellan filéerna och häll över ½ fiskbuljongtärning som smälts i 1 dl vatten. Låt fisken steka i 225 grader under ca 20 min. Ös fisken några gånger under stektiden.
½ fiskbuljongtärning smältes i 2 msk vatten. Häll över 1 dl grädde och 1 burk crème fraiche och låt det sjuda upp. Krydda sedan med salt, kryddmix och grillkrydda efter smak. Tillsätt 1 msk kinesisk soya och pressa i ca 1 tsk citron. Red såsen tills den blir lagom tjock. (1 msk mjöl + 1 dl vatten)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar