söndag, april 19, 2009

Mango och räksnittar



Det här är en snitt som vi gjorde i påskas, men som passar alldeles utmärkt även vid andra tillfällen. Jag känner på mig att den antagligen kommer att tillagas lite nu och då för det var fruktansvärt gott! Receptet kommer ursprungligen från Arla.


8 st

 500 g räkor med skal
1 mango
smör
4 skivor bröd
sallad

Mangoröra
1 dl kesella (vi använde creme fraiche och det funkade lika bra!)
½ dl mango chutney

Skala räkorna. Skala mangon och skär bort kärnan. Skär fruktköttet i skivor. Rör ihop Kesella och mango chutney. Bred smör på bröden. Lägg på sallad, mango och röra. Dela bröden på diagonalen. Toppa med räkor.

Mycket, mycket gott! Det blev lite kladdigt och svårt att få snyggt, men vad gör det när det ändå är meningen att man ska tycka bäst om det när det kommit till munnen.

2 kommentarer:

Sara sa...

Det där såg gott ut! Måste testas.

Marielle sa...

Instämmer med föregående talare... Kan du komma till mig och göra dem? Kanske en budgetweekend i sunkan? ;)