måndag, april 20, 2009

Krabbelurer

...eller jästmunkar som det också heter - det är minsann inte dåligt det. Min mamma är ganska rolig, hon gillar att stöka och laga mat ute och får för sig att grädda deg i apelsiner och krabbelurer på murrikkan istället för att fritera dem. Så här ser i alla fall receptet för krabbelurer ut - enligt den receptbok som mamma fick på hemkunskapen i skolan :D

Om man inte tycker att det syns - säg till så knackar jag ner receptet på riktigt också...


Hard core-gräddning

I alla fall så innefattade Annandag påsk sol i Myckelgensjö och runt förmiddaskaffeti'n så vankades det grillning "neä hävva talla' - men då ñä va västaväere så flötte vä ass öst om stuger'n iställe". Eld vart det, fram med murrikkan och krabbelursmeten (som innehöll lite apelsinskal för vår del) klickades ut. Egentligen ska de ju vändas ordentligt i socker som blandats med kanel - men det fastnade dåligt så det blev en klick grädde och lite kanelsocker ovanpå det istället.

Vi mumsade sedan i oss dem till kaffet som vi drack i vårsolen. Gott, gott, goooottt!

1 kommentar:

Sara sa...

Vad mysigt! Och vilket roligt namn på bakverken! Givetvis måste jag testa att baka Krabbelurer så snart jag har möjlighet. Helt OK att du la ut glassbilden förresten! Grymt skoj att ses i helgen och lyllos er om ni har ett rosarium i Myckel...