tisdag, februari 03, 2009

Pizza-SM

Imorgon går finalen av Pizza-SM av stapeln och vinnaren utses på branschmässan (oklart vilken) klockan 17:00. Finalisternas bidrag:

Ibolina Special - Chilimarinerade räkor och färska grönsaker.

Prinsessan - Renskav och smörstekta kantareller.

Vittelo Tonnato - Kalvrostbiff och tonfisksås.

Exotisk strutspizza - Marinerad strutsfilé, mango och chili, toppad med koriander.

Läs mer om evenemanget här!

Vi har diskuterat vilken fyllning som är godast en hel del på sista tiden i min bekantskapskrets. Jag är ganska tråkig när det kommer till variation och håller mig oftast till en Margherita med tzatziki på sidan om. Bakar jag själv blir det oftast mozarella, soltorkade tomater och skinka (gärna parma) och möjligtvis lite basilika. Vid undantagsfall beställer jag en med banan, jordnötter och curry.

Vilka favoriter har ni?

2 kommentarer:

Marielle sa...

Mmm, mozzarella, parmaskinka och soltorkade tomater är ju hur gott som helst - men det gäller ju att det är på rätt ställe om man ska beställa någonstans. Jag är egentligen inte så jätte förtjust i den vanliga skinkan som man brukar få, gillar hellre räkor, lök och svamp. Och en calzone special är sällan fel - trots att man då får peta bort lite av skinkan :)

Såg förresten att strutsen vann!

kristin sa...

Min stora guilty pleasure är kebabpizza.... men den från min pizzeria är så oerhört god! Annars är det calzone som gäller. Om jag gör pizza själv så blir det nästan alltid bara god tomatsås, massor med basilika och mozzarella och det är precis vad jag beställer på gourmetpizzerior.