fredag, februari 22, 2008

Fågelbo till middag

Fröken Sundberg har huserat i casa de la Marielle några dagar denna vecka och då passade vi på att testa en ny variant på pasta till middag. Enkelt och gott tyckte vi!



Originalreceptet hittade vi i den trevliga "gott ur ugnen" från Alla Tiders. Men eftersom vi är mungbönor så är vi ju lite crazy och vi valde därmed att improvisera lite och hitta på en egen fyllning.
Spagetti
Kycklingfilé
Champinjoner
Paprika
Lök
Creme fraiche
Röd currypasta
Salt
Peppar
Riven västerbottenost

Koka pastan som vanligt. Bryn kyckling och grönsaker, salta och peppra lite. Rör ned creme fraiche blandat med lite currypasta hur mycket det ska vara får man känna efter. Häll sedan pastan i en rund form med löstagbar kant och gör som en liten grop i mitten. Lite spagetti ska vara kvar i botten. Häll i kycklingröran och riv västerbottenost över. Gratinera i ugnen, ca 225 grader, tills osten smält och spagettin blivit lite knaprig.
Vi tyckte båda att det var gott och det såg allt lite roligare ut än vanligt - egna varianter rekommenderas varmt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag provade att göra med quorn i bitar och det blev jäääättegott!