Pastagratäng med kassler
Om du, liksom jag, är en fattig student som i dessa dagar egentligen inte har så mycket tid över, varken för handling eller matlagning, på grund av den hop med uppgifter som snart ska vara inlämnade - misströsta icke! Här kommer ett recept på en gratäng som innehåller sånt som man oftast har hemma i viss mån och som dessutom går fort att göra. Det kan hända att du måste ta en sväng till närbutiken och inhandla några av sakerna, men det är den definitivt värd! Om du inte orkar eller hinner det så ta vad du har istället. Det går säkert lika bra!
Jag blev glatt överraskad av den här pastagratängen för att den dels var så enkel, dels innehöll den inget avancerat och dels så smakade den jättegott! Den är precis som en pastagratäng ska vara tycker jag! Den är inte för blöt utan precis lagom "krämig".
Jag blev glatt överraskad av den här pastagratängen för att den dels var så enkel, dels innehöll den inget avancerat och dels så smakade den jättegott! Den är precis som en pastagratäng ska vara tycker jag! Den är inte för blöt utan precis lagom "krämig".
Du behöver:
- Ca 1 paprika i valfri färg. Jag gillar gul så jag tog en sådan.
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 gul lök, hackad
- 200 g kassler, i tärningar. Kan absolut bytas ut mot rökt skinka eller bacon.
- 3-4 portioner kokt pasta
- Finhackad svamp efter smak
- 2 dl riven ost
- 2 dl Kesella
- 1 dl matlagningsgrädde. Du kan hoppa över grädden och bara använda Kesella om du hellre vill det.
- 1 dl persilja
- Svartpeppar
- 1 tsk cayennepeppar. Gillar du det starkt så applicera efter egen smak.
- 1-2 tsk salt
- ½ tsk timjan
Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan som du brukar. Häll av vattnet och vänd ner persilja. Under tiden pastan kokar smörjer du en form. Sedan steker du lök, paprika, svamp och kassler tillsammans med timjan, svartpeppar och den pressade vitlöken. Ta av från plattan och blanda det stekta med Kesella, matlagningsgrädde, salt, cayennepeppar och hälften av osten. Blandningen vänds sedan ner i pastan. Häll allt i den smorda formen. Strö sist över resten av den rivna osten. Grädda i 20-25 minuter.
Har du tur så blir det rester över till nästa dag så du slipper lägga ner värdefull studietid på att laga mat dagen efter!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar