Krispig mandelnougat
Nougatälskare of the world - unite!
Tillhör du också dem som inte kan få nog av nougat? Då är det här receptet något för dig! Du som inte gillar nougat får hålla för ögonen nu, för här kommer ett recept som bara dryper av nougat. Och det är gott, riktigt gott!
Krispig mandelnougat
ca 25 st
250 g nougat
125 g mörk choklad
1/4 dl råsocker, strö
50 g flagad mandel
Börja med att rosta mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna. Smält sedan nougaten över ett vattenbad. Finhacka därefter chokladen och låt den smälta med i nougatsmeten, tillsätt råsockret och blanda väl. Sist blandar du i den rostade mandeln i smeten. Klä en form (ca 17x17 cm) med bakplåtspapper och häll i nougatmassan. Låt stelna till dagen efter, då du skär den i lagom stora bitar.
Det blir inte så många bitar av det här, men det blir ju desto godare när tillgången är begränsad!
2 kommentarer:
Ååååh! Dessa skulle jag kunna döda för!
Om ni kommer hit så kan jag göra hundra stycken till dig!
Skicka en kommentar