fredag, september 14, 2007

Sega vinbärskakor

Var inne på Salt & Peppar härmomdagen och snurrade runt lite. Jag ramlade då över ett recept på sega kakor med vinbär som jag genast föll för. Minns att min mor brukade baka dem när vi var små. Mycket enkelt och mycket, mycket gott!


Ingedienser:
4 ägg
6 dl mjöl
6 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g smält smör
½ liter vinbär

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Vispa ägg och socker ganska pösigt. Rör ner mjölet, vaniljsockret och det smälta smöret. Häll över smeten i långpannan och strö sedan över ca en halv liter vinbär över kakan.


Skjutsa in i ugnen och grädda i ca 30 minuter eller tills kakan ser klar ut. Enklare än så blir det inte!

3 kommentarer:

Maria sa...

De här var SVIIIINgoda!!!

Marielle sa...

Mouchos goda absolut! Hittade ett snarlikt recept hemma också (lite mindre socker bara), mamma kallar den drottningkaka - känns det igen hos din mor?

E-S sa...

Nej, hon känner inte igen det. Hävdar att det ska vara ett ortsnamn. Hmm... Surahammarkaka kanske? ;)