fredag, september 14, 2007

Lätt äppelkaka med kanel

Igår träffades E-S, Maria, Marielle, Stina och Jessica för att diskutera den förestående studieresan till Stockholm. Vi passade då även på att testa en lätt variant av äppelkaka. Grejen med den här kakan är att den inte innehåller något smör.

Du behöver:
1 ägg
3 äpplen
1 ½ dl socker + 1 msk socker
1-2 tsk kanel efter smak
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl kokande vatten

Du gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär äpplena i bitar och lägg i en form. Strö över en matsked socker plus kanel.


Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjölet blandat men bakpulvret, och bred sedan ut smeten över äppelbitarna. Häll det kokande vattnet över kakan och ställ in i ugnen. Grädda i ca 30 minuter.

Servera med glass och vaniljsås.

Så här såg kakan ut när den var klar.

Så här såg kakan ut när vi var klara med den.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh va mysigt ni har det! Blir ju avis.. känner mig utanför här borta :( Men god såg den ut, kakan alltså :)