Moster Kristinas sockerchock
Det här receptet har min moster i Jönköping introducerat för oss. Vi är mycket glada över det och nu har den bakats även här i Sundsvall! Vi har fått veta att den ibland går under namnet `Daimtårta´. Antar att det beror på de otroligt goda och sega Rice Krispies som rörs ner i smeten! Den här tårtan går med fördel att använda vid ett stort kalas. Gör bara dubbla bottnar och dubbla fyllningen. Vill du bara ha en mindre tårta delar du bara botten på mitten och använder en sats fyllning emellan. Tårtan görs med fördel en eller två dagar innan den ska serveras. Garnera innan servering.
Botten:
4 äggvitor
4 små droppar ättika
Vispas hårt
Tillsätt 3 dl socker
Vispa hårt tillsammans med vispade äggvitor och ättika
Rör därefter ner 3 dl Rice Krispies
Smörj bakplåtspapper med smör
Grädda i långpanna i 125 grader i ca 2 timmar
Dra av ugnen efter två timmar och låt bottnen svalna i ugnen
Fyllning:
4äggulor
1 dl socker
1 dl grädde
Sjud detta i en kastrull
Var försiktig så smeten inte bränner fast
Ta av kastrullen från plattan och rör ner 125 gram smör
Sprid ut fyllningen mellan de båda bottnarna. Toppa med grädde och jorgubbar eller ringla chokladsås över. Antar att variationen kan göras oändlig. Ta det du gillar bäst helt enkelt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar