onsdag, november 29, 2006

Crepes

Ibland får jag ett sug efter något riktigt maffigt och hemlagat. Då tid finns brukar jag ställa mig och göra crepes med champinjon och baconstuvning. Mumma! Alla har vi förmodligen våra egna pannkaksrecept som vi tycker bäst om. Jag använder mig av det i min gamla hemkunskapsbok. Jag steker pannkakorna på ena sidan och sedan lägger jag på stuvningen. Självklart kan man fylla pannkakorna med vad man vill! Efter att jag smörjt en form och lagt i crepsen strör jag över lite riven ost för gratinering. Ja, ni vet säkert allt det här redan... Kvällens middag fick betyget ääää av V.D´n: "Inte ris a´la malta-gott. Men gott."

Tv-tips efter intagande av crepes:
Big Love

Vill tacka alla glada för trevliga recept på pastasåser med saffran. Har testat en så god med räkor och musslor i, som en gammal god vän brukade göra när vi bodde ihop en gång för länge sedan. Ska försöka få tag på det receptet för det är bland den godaste pasta jag smakat!

E-S

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Emma-Sara!

Fräs upp saffran och cayennepeppar efter humör i lite matfett och släng i en ansenlig mängd uppskuren purjolök, förslagsvis två stycken. Häll sedan på matlagnings- eller mellangrädde, i med lite kycklingbuljong, salt och peppar. Till sist räkor och musslor. Pastan kokar förstås under tiden. Smaklig spis! Ooo, just ja, fänkål gör gärna purjon sällskap om man gillar det.

Kram,
Hanna

E-S sa...

Hej Hanna! Tänk att få sådant eminent besök här på bloggen!

Man tackar för receptet! Denna utsökta rätt ska definitvt tillverkas på spisen i mitt hem en vacker dag. Du är hemskt välkommen att göra oss sällskap, du, Frallan och Erik.

Kramar E-S