torsdag, november 02, 2006

Cocostosca


Det här receptet fick jag av min mors kusin. Hon kommer också från Nora. Ett av hennes besök blev extra spektakulärt när hon hade med sig en hel form av sin utsökta Cocostosca! Så nu antar jag att vi har fått ihop en trerätters middag!


Sätt ugnen på 175 grader

Vispas:
4 st ägg
6 dl socker

Blandas:
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
1-2 krm salt
175 gr smält smör

Allt blandas och gräddas i smord långpanna på 175 grader i 15-20 minuter

Under tiden görs glasyren:
200 gr cocos
2 dl socker
1 ½ dl grädde
1 dl ljus sirap
75 gr smör

Ingredienserna kokas ihop och får sjuda i 5 minuter under omrörning. Häll den varma, godisgoda glasyren på den varma, godisgoda kakan och grädda i ytterligare ca 10 minuter tills vacker färg. Ta ut den kakan och vänta en stund. Kakan får inte kallna innan den skärs i mindre bitar, då kan glasyren hinna stelna och det blir för svårt att skära

Boktips till Cocostoscan: Fursten av Niccoló Machiavelli

Smaklig spis!
E-S

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ska det verkligen vara socker två gånger i glasyren???
/Jennie

E-S sa...

:) Du har helt rätt Jennie! Det ska vara 1½ dl grädde och 2 dl socker. Ska gå in och ändra direkt!