Cocostosca
Det här receptet fick jag av min mors kusin. Hon kommer också från Nora. Ett av hennes besök blev extra spektakulärt när hon hade med sig en hel form av sin utsökta Cocostosca! Så nu antar jag att vi har fått ihop en trerätters middag!
Sätt ugnen på 175 grader
Vispas:
4 st ägg
6 dl socker
Blandas:
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
1-2 krm salt
175 gr smält smör
Allt blandas och gräddas i smord långpanna på 175 grader i 15-20 minuter
Under tiden görs glasyren:
200 gr cocos
2 dl socker
1 ½ dl grädde
1 dl ljus sirap
75 gr smör
Ingredienserna kokas ihop och får sjuda i 5 minuter under omrörning. Häll den varma, godisgoda glasyren på den varma, godisgoda kakan och grädda i ytterligare ca 10 minuter tills vacker färg. Ta ut den kakan och vänta en stund. Kakan får inte kallna innan den skärs i mindre bitar, då kan glasyren hinna stelna och det blir för svårt att skära
Boktips till Cocostoscan: Fursten av Niccoló Machiavelli
Smaklig spis!
E-S
2 kommentarer:
Ska det verkligen vara socker två gånger i glasyren???
/Jennie
:) Du har helt rätt Jennie! Det ska vara 1½ dl grädde och 2 dl socker. Ska gå in och ändra direkt!
Skicka en kommentar